"СИНЯ" МЪКА БЕЗ КРАЙ! Левски отново падна от Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

Али Фал наказа на два пъти "сините" под Аязмото за осмата им загуба през сезона

"СИНЯ" МЪКА БЕЗ КРАЙ! Левски отново падна от Берое (ВИДЕО+СНИМКИ)

 Берое победи с 2:1 Левски при домакинството си в отложен мач от 14-ия кръг на efbet Лига. Двубоят в Стара Загора показа интересни ситуации и атакуващ футбол, като една идея по-точни пред гола бяха домакините и те заслужено се поздравиха с трите точки.

В първите три минути "сините" отправиха първия си удар към вратата на Берое. Той беше дело на Мартин Райнов с левия крак от дистанция, но доста неточно. Последва нападение отляво за Берое, а топката бе подаден за Кукула в наказателното поле на столичани, той върна към Макоута, който обаче не успя да шутира, подхлъзвайки се на мокрия терен в Стара Загора.

Левски разви силно нападение след 17 минути игра, когато Орлин Старокин шутира с левия крак в наказателното поле на Берое, но Генадий Ганев парира топката. Последва блокиране на Теди Мезаг спрямо топката с Найджъл Робърта и на практика старозагорци неутрализираха опасността.

В 23-ата минута  Берое имаше претенции за дузпа, след като Фуртадо пое топката в наказателното поле и се завъртя, след което Старокин не игра с топката и бранителят на Берое падна на земята, но реферът Георги Иванов прецени, че наказателен удар за домакините не бива да бъде отсъждан.

Домакините обаче все пак откриха резултата в 26-ата минута, след като Тома Даске сбърка ужасно при опита си да изчисти топката. Топката стигна до Стив Фуртадо, който центрира добре към Алиун Фал, а той отблизо порази целта и откри резултата.

След половин час игра Юруков фаулира Георги Ангелов пред полето на Левски, а Макута стреля много добре от фаула, но топката профуча край десния страничен стълб на Николай Михайлов.

В 38-ата минута Левски разви бърза контра, Найжъл Робърта влезе отдясно и центрира остро към Паулиньо. Ганев не успя да пресече топката и топката се отби в краката на Паулиньо, след което тя потегли към вратата на Берое. Илиас Хасани опита да я изчисти, но не успя и резултатът бе изравнен  - 1:1

Три минути след почивката Берое вкара втори гол във вратата на Левски, но попадението бе отменено. Илиас Хасани засече центриране на Иван Минчев пред Михайлов от фаул, но с ръка. Първоначално главният съдия посочи центъра, след което отиде да говори с първия си асистент съдия, за да се уточни и избистри ситуацията и резонно голът бе отменен.

Домакините отново излязоха напред в резултата в 63-ата минута. Гаюс Макута елементарно отдясно премина край Давске и Райнов. Той видя Фуртадо в наказателното поле, който мигновено пусна вляво за Алиун Фал, а той от броени метри нямаше как да сбърка за 2:1.

В 77-та минута беше пуснато дълго подаване напред към Фал, като Михайлов излиза от наказателното си поле и успява да спре топката. Малко след това Крум Стоянов пробва да намери Фал в наказателното, нападателят стигна до топката, но нямаше как да я насочи добре.

Така Берое прекъсна серията си от две поредни загуби и се изкачи на шестото място в класирането с 21 точки, докато Левски вече има пет загуби в последните си шест мача и изглежда сякаш ситуацията на "Герена" става все по-тежка, след като вече повече от половината изиграни мачове през сезона са загубени от столичани.

"Сините" остават на 10-то място с 14 точки - само две от място, което ще ги прати на бараж за оцеляване в efbet Лига.

Берое - Левски 2:1
1:0 Алиун Фал 26
1:1 Паулиньо 38
2:1 Алиун Фал 63

Берое
: Генадий Ганев – Теди Мезаг, Александър Цветков Ерсон Диас Коста, Гаюс Макоута, Алиун Фал, Илиас Хасани, Александър Василев, Стив Фуртадо, Георги Ангелов, Иван Минчев

Треньор:
Димитър Димитров

Левски:
  Николай Михайлов /к/ - Алекс Петков, Живко Атанасов, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Паулиньо, Найджъл Робърта, Тома Даске, Орлин Старокин, Илия Юруков, Станислав Иванов

Треньор:
Славиша Стоянович



90 - Край на мача. Берое спечели с 2:1 срещу Левски

79 - Крум Стоянов търси Фал в наказателното поле, нападателят закачи топката, но не успя да я насочи опасно

77 - Дълго подаване напред към Фал, като Михайлов излиза от наказателното си поле и успява да спре топката

63 - ГОООЛ за Берое! Отново Алиун Фал е кошмарът за Левски, след като Макоута проби отдясно, пусна към Фуртадо, който пък продължи към Фал, а той на чиста позиция прати топката в мрежата на гостите!

49 - Отменен гол на Берое. Иляс Хасани засече центриране от пряк-свободен удар и голът изглеждаше редовен, но страничният рефер отбеляза, че той е играл с ръка, което се потвърди от повторенията и попадението не е зачетено.

46 - Начало на второто полувреме

45+2 - Край на първата част

45 - Две минути добавено време

38 - ГОООЛ за Левски! След бърза контраатака се стигна до центриране на Робърта успоредно на гол линията и в малкия пеналт Паулиьно се протегна, топката се вдигна във въздуха и влезе точно във вратата

29 - Макоута с много опасен изстрел от пряк-свободен удар, но топката профучава покрай левия стълб на Михайлов!

26 - ГОООЛ за Берое! Алин Фал засече топката на втора греда след центриране отдясно на Фуртадо и остави Михайлов без възможност да реагира!

23 - Фуртадо пада в наказателното поле на Левски след съприкосновение със Старокин, но не е отсъдена дузпа

17 - Разбъркване пред вратата на Берое! Първо удар на Старокин беше блокиран, а след това Робърта не успя да обработи бързо топката и тя беше изчистена напред

15 - Aлекс Петков получава жълт картон за по-грубото си влизане за топката 

4 - Райнов пробва извеждащ пас към Робърта, но Ганев излиза и пресича подаването

1- Начало на срещата в Стара Загора!

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки