Сензациите в пресата: Унгарци си харесаха Густаво Бусато

Вижте най-интересното от днешната спортна преса

Сензациите в пресата: Унгарци си харесаха Густаво Бусато

Най-интересните заглавия от спортния печат днес, 9-ти декември:

Тема Спорт: Унгарци харесаха Бусато

Титулярният вратар на ЦСКА Густаво Бусато е влязъл в полезрението на два унгарски клуба и не е изключено да се стигне до негов трансфер през зимната пауза". Бразилецът е неизменен титуляр тази есен, като от 24-те мача на "червените" във всички турнири той не взе участие само в два. Бусато допусна 23 гола, запази шест пъти мрежата си суха и отрази три дузпи - две в Лига Европа при победите над Сиренс и БАТЕ Борисов, както и срещу Черно море при 1:1 на "Тича".

Бусато изигра пълни 810 минути в деветте мача на ЦСКА в ЛЕ, като след нулевото равенство с Рома на "Олимпико" дори влезе в отбора на кръга. Именно с изявите си на международната сцена той е приковал вниманието на два унгарски клуба, които са готови да излязат с оферта за привличането му. Единият от тях е МОЛ Фехервар, в който от лятото играят двама бивши футболисти на "червените" - Евандро и Рубен Пинто. Бразилецът бе трансфериран за близо 1 млн. евро, а португалският халф премина в тима от Секешфехервар като свободен агент.

Самият Бусато пристигна без пари на "Армията" през юни 2019-а и постепенно измести тогавашния титуляр Витаутас Черниаускас. Така "червените" биха реализирали добра печалба, ако се стигне до сделка за 30-годишния страж.

Тема Спорт: Мишо Александров напуска Арда

Бившият национал Михаил Александров ще напусне Арда (Кърджали) след края на есенния дял на първенството. Той вече си търси отбор, в който да продължи кариерата си. Александров пристигна в тима миналата есен. Тогава обаче той не бе възстановен от тежка контузия, която продължи да лекува и през есенния полусезон. В края на лятната подготовка фланговият играч, който има 5 титли с екипа на Лудогорец, се завърна на терена. През кампанията обаче той рядко намираше място в състава. 

Александров има 7 шампионатни двубоя, като в нито един не започна като титуляр. В тях престоя на игррището едва 59 минути. Той стартира срещу втородивизионния Спартак (Варна) за купата, като записа 57 минути.

Преди да се присъедини към кърджалийци, Михаил дълго време игра в чужбина. Той носи фланелките на полския Легия (Варшава), както и на руския Арсенал (Тула).

Тема Спорт: Стелиян Добрев остава в Етър

Младият играч на Етър Стелиян Добрев ще остане в отбора и през пролетта, въпреки че е хванал окото на няколко клуба от родния шампионат. Това е желанието на треньора Александър Томаш. 19-годишният халф успя да се наложи в състава на "болярите". През тази есен има 12 мача в първенството (9 като титуляр), в които реализира един гол - при 2:3 срещу Берое. За интерес към него се заговори от страна на Локомотив (Пловдив).

Най-близо до трансфер е нападателят Преслав Боруков. 20-годишният играч има 6 гола за "виолетовите". Откупната му клауза е в размер на 120 000 лева.

Юношата на Етър Кристиян Димитров е предложен за носител на тазгодишната награда "Трифон Иванов". Тя се дава на най-добрия футболист в школата на Етър между 15 и 19-годиша възраст. Димитров е капитан на етърци в елитната група до 17 години.

Нова дата в Етър за вековния юбилей

Ще има мач на звездите

Хебър показа истинското си лице и смачка Етър в Пазарджик, Папазов блесна с два гола (ВИДЕО)

Отборът на Любо Пенев показа изключително качество в мача

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки