Рома може да влезе в историята днес

Това ще стане, ако „вълците“ не пуснат гол срещу ЦСКА на „Васил Левски“

Рома може да влезе в историята днес

Рома има шанс да влезе в историята на българските участия в евротурнирите.

Това може да стане, ако „вълците“ не пуснат гол срещу ЦСКА и днес на „Васил Левски“ в Лига Европа. До момента те са в серия от 5 поредни мача без инкасирано попадение срещу наши тимове в Европа.

И петте са срещу ЦСКА. „Вълците“ опазиха вратата си срещу „червените“ при двете си победи над тях с по 1:0 за КЕШ през 1983 година, тези с 2:0 и 3:0 в групите на Лига Европа през 2009-а, както и онова 0:0 по-рано през този сезон в Рим.

Така дотук Дунав е единственият български отбор успявал да вкара гол и да победи Рома. За момента „вълците“ най-дълго време успяват да не пуснат гол от български клубове, като делят върха със Страсбург. Френският тим също не получи гол от наши тимове в 5 мача.

Това стана при двете победи над Локо (Пд) с по 1:0 през 2019-а година, при 2:0 и 0:0 срещу Литекс през 2005-а, както и при нулевото реми с ЦСКА за Интертото през 1996-а.

Единственият наш тим, който е успявал да вкара гол на Страсбург, е Славия - при успех с 2:0 през далечната 1966-а. Ако Рома запази вратата си суха и днес, еднолично ще стане непробиваемият за най-дълго време от нашите клубове съперник.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки