Меси винаги се старае да е най-добър, заяви бивш помощник-треньор в Барселона

„Това, което запази Лео тук, е амбицията“, смята Хуан Карлос Унсуе

Меси винаги се старае да е най-добър, заяви бивш помощник-треньор в Барселона
Бившият помощник-треньор на Барселона - Хуан Карлос Унсуе, заяви, че някои футболисти на каталунците нямат качествата да играят заедно с легендарния Лионел Меси.

Унсуе, който беше асистент на старши треньора Луис Енрике между 2014 и 2017 година на стадион "Камп Ноу", каза, че стандартите на аржентинеца са прекалено високи.

"Това, което запази Меси тук, е амбицията, както и реакцията в стресови ситуации. Той постоянно се старае и си налага да бъде най-добър. Като следствие от това той желае и около него да бъдат най-силните. Това важи за футболистите, треньорите, лекарския екип и всички останали, ангажирани с тима. Това поражда стресови ситуации, с които много от неговите съотборници понякога не се справят. Почувствах се шокиран, когато разбрах, че Меси иска да напусне. Явно има много важни причини, които довели до взимането на точно това решение. Напълно го разбирам. Той иска да бъде сред най-добрите и абсолютно винаги има амбиции за това. Роналд Куман ръководи добре Меси и отбора, но ситуацията не е никак лесна. Трудно е да работиш в толкова голям клуб, а още по-трудно е, когато победите спрат. Трудно е за Куман, той пристигна при малко объркан отбор, който не беше спечелил нищо миналия сезон. Подобна беше ситуацията с нас с Луис Енрике", заяви 53-годишният специалист.

В момента Барса се намира на едва девето място в класирането в Примера дивисион.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки