Швейцарец с дебютна победа за Световната купа по ски

Мауро Кавизел триумфира във Франция

Швейцарец с дебютна победа за Световната купа по ски

Швейцарецът Мауро Кавизел спечели първа победа в кариерата си за Световната купа по ски алпийски дисциплини, след като триумфира в първия за сезона супергигантски слалом във френския зимен център Вал Д`Изер.

32-годишният Кавизел, който е носител на малката световна купа в дисциплината за миналата година, финишира за 1:01.34 минути и стигна до първи успех, след като до момента имаше десет подиума.

Състезанието се проведе при много сложни условия - обилен снеговалеж и лоша видимост, което наложи съкращаване на трасето.

Втори на десет стотни остана Адриан Смисет Сейерстед от Норвегия, за когото това е първи подиум в кариерата.

29-годишният австриец Кристиан Валдер също за първи път се качи на подиума, след като даде трето време от 1:01.88 минута, на 54 стотни зад победителя.

Лидерът в класирането за Световната купа Алекси Пентюро (Франция) завърши седми с 1:02.20 минута.

Състезанието беше прекъснато за повече от 10 минути заради тежко падане на италианеца Александър Праст, който беше изнесен с носителка от пистата.

В генералното класиране за Световната купа води Алекси Пентюро с 276 точки, пред Марко Одермат (Швейцария) с 260 точки, Филип Зубчич (Хърватия) с 208 точки и други. За малката световна купа в супергигантския слалом начело е Мауро Кавизел със 100 точки.

Утре във Вал Д`Изер предстои спускане за мъже.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки