Крах за Челси! Евертън на Карлето разкри "сините" насред "Гудисън Парк"

"Карамелите" стигнаха до успех с 1:0

Крах за Челси! Евертън на Карлето разкри "сините" насред "Гудисън Парк"

Карло Анчелоти и неговият Евертън прекъснаха страхотната серия на Челси от 14 поредни мача без загуба във всички турнири, след като победиха с 1:0 лондончани на "Гудисън Парк".

Тимът на Франк Лампард не се представи на обичайното си ниво в офанзивен план и стана жертва на добрата игра на контраатака на домакините и чудесната им организация в защита. Гилфи Сигурдсон реализира единственото попадение, след като бе точен от дузпа в 22-рата минута.

Наказателният удар бе отсъден след сериозна грешка на Едуард Менди. До края Челси владееш топката в над 70% от времето, но така и не успя да стигне до гол. Така "сините" пропуснаха шанса да излязат на върха във временното класиране. Това бе първа загуба за тима на Лампард от втория кръг, когато лондончани отстъпиха с 0:2 на шампиона Ливърпул.

"Карамелите" стартираха солидно и взеха аванс в 22-рата минута след една от малкото грешки на Менди, откакто бившият страж на Рен спечели титулярното място в Челси. Пикфорд изпрати дълго подаване напред, за което Калвърт-Люин успя да се пребори и да спечели топката, но след това бе съборен от излезлия напред Менди, който не прецени ситуацията - дузпа за Евертън. Гилфи Сигурдсон стреля много хладнокръвно от бялата точка за 1:0.

Само четири минути след това удар на Рийс Джеймс срещна гредата, след като и Пикфорд успя да докосне топката. Челси наложи натиск до почивката, но не успя да създаде повече работа на английския национален страж. Лондончани се задоволяваха с центрирания, а Жиру изглеждаше малко изолиран.

В началото на второто полувреме Пикфорд излезе напред да боксира едно центриране, но сгреши и бе хванат в крачка от Хавертц, който го прехвърли. Топката обаче прехвърли и вратата.

В 52-рата минута Евертън направи страхотна контраатака. Сиугурдсон изведе Ричарлисон, който надбяга Зума и стреля по диагонала. Менди не се справи блестящо, но все пак спаси. Две минути след това голмайсторът Гигурдсон стреля много добре от пряк свободен удар. Менди само следеше полета на топката, но тя профуча на сантиметри над вратата.

В 63-тата минута нова контра на домакините доведе първоначално до втора дузпа за Евертън, след като Чилуел избута Калвърт-Люин в наказателното поле. Джон Мос посочи бялата точка, но решението бе отменено след намесата на ВАР, след като технологията показа, че Калвърт-Люин е бил в положение на засада при подаването към него.

В 81-ата минута Мейсън Маунт изпълни много добре пряк свободен удар, при който Пикфорд направи крачка в грешната посока и не успя да реагира. Топката обаче срещна гредата.  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки