ШОК В ПАРИЖ: „Хлапетата“ удариха шампиона в дома му, контузия разплака Неймар (ВИДЕО)

Лион спечели дербито с ПСЖ и изпревари столичани в класирането, бразилецът бе изнесен на носилка

ШОК В ПАРИЖ: „Хлапетата“ удариха шампиона в дома му, контузия разплака Неймар (ВИДЕО)

Олимпик Лион записа пета последователна победа във френската Лига 1, след като спечели с минималното 1:0 визитата си на шампиона ПСЖ от 14-ия кръг.

Поражението в дербито не бе единствената лоша новина за Томас Тухел, защото в последната минута на добавеното време тежка травма получи звездата Неймар.

Бразилецът се разплака на терена и бе изнесен на носилка, за да бъде откаран в болница, но контузията му изглеждаше много и надали ще се завърне скоро на терена.

Иначе единственото попадение на стадион „Парк де Пренс“ реализира дошлият това лято в състава на „хлапетата“ Тино Кадевере. 

Роденият в Зимбабве нападател се разписа петото си шампионатно попадение в 35-ата минута, след грешка при изнасянето на топката от домакините и пас на Карл Екамби.

ПСЖ се опита да отговори, но трудно създаваше голови положения, дори и след влизането в игра на другата си звезда Килиан Мбапе в 65-ата минута.

Френският национал отправи два опасни изстрела, ала нямаше късмет, като последното важи с пълна сила за приятеля му Неймар.

В 96-ата минута бразилецът бе фаулиран грубо от Тиаго Мендес, който получи директен червен картон, а бившият футболист на Барселона – тежка травма.

След успеха си Лион изпревари ПСЖ във временното класиране, тъй като събра 29 точки, с една повече от „принцовете“ и се изравни с лидера Лил, записвайки 11-и пореден двубой без загуба в Лига 1. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки