Жребият за Лига Европа също се тегли днес

Вижте и всички отбори, които се класираха за 1/16-финалната фаза

Жребият за Лига Европа също се тегли днес

Съперниците си на 1/16-финалите в Лига Европа ще научат днес по обяд отборите, които стигнаха до тази фаза на втория по сила турнир на Стария континент. Жребият ще се тегли в Женева от 14:00 часа българско време.

В жребия за 1/16-финалите на Лига Европа ще участват 32 отбори - 24-те, които заеха първите две места в групите на турнира, и 8-те, които останаха трети в групите на Шампионската лига. Четири от идващите от ШЛ тимове с по-добри показатели ще се присъединят в урната на поставените към 12-те победители от групите в ЛЕ.

Както и в Шампионската лига, поставените отбори ще са домакини в реваншите от 1/16-финалите. Един срещу друг не могат да се паднат тимове от една държава и такива, които са били в една група в ЛЕ. Отборите от Русия и Украйна също ще бъдат разминати при жребия. Първите мачове от 1/16-финалите ще се изиграят на 18 февруари, а реваншите - на 25 февруари.

Поставени отбори: Милан, Арсенал, Аякс, Брюж, Динамо Загреб, Хофенхайм, Лестър, Байер Леверкузен, Манчестър Юнайтед, Наполи, ПСВ Айндховен, Рейнджърс, Рома, Шахтьор Донецк, Тотнъм, Виляреал

Непоставени отбори: Антверп, Бенфика, Брага, Цървена звезда, Динамо Киев, Гранада, Краснодар, Лил, Макаби Тел Авив, Мьолде, Олимпиакос, Реал Сосиедад, РБ Залцбург, Славия Прага, Волфсбергер, Йънг Бойс  

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки