В ИСПАНИЯ: Реал (Мадрид) докосна върха с четвърта поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Бензема наказа с два гола в края 10 от Атлетик (Билбао)

В ИСПАНИЯ: Реал (Мадрид) докосна върха с четвърта поредна победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Реал (Мадрид) се изравни по точки с лидерите в испанската „Ла Лига“, след като спечели с 3:1 домакинството си на Атлетик (Билбао) от междинния 19-и кръг.

Победата бе четвърта поред за момчетата на Зинедин Зидан от пети декември насам и дойде след голове на Карим Бензема в 75-ата и в 92-ата минута, макар че от 13-ата гостите играха с човек по-малко заради втори жълт картон на Раул Гарсия.

34-годишният ветеран бе изгонен след грубо нарушение срещу Тони Кроос и остави своите с човек по-малко, а Реал се възползва от това по най-добрия начин и точно преди почивката самият Кроос откри резултата.

Малко след паузата Капа изравни, но в крайна сметка „Белия балет“ взе своето с попадения на водещия си реализатор в заключителната част на двубоя.

Той започна сравнително равностойно, ала след изгонването на Гарсия домакините логично имаха по-чистите положения.

В 16-ата и в 17-ата минута те имаха претенции за дузпа, след падания на Винисиус в наказателното поле, но главният съдия не отсъди наказателен удар в нито един от случаите. 

Последваха пропуски на Иняки Уилямс и Федерико Валверде, който замени сред титулярите на „белите“ наказания за натрупани картони Каземиро.

След това Кроос, Бензема и Винисиус опитаха да поразят целта, но не сполучиха, ала в добавеното време на първата част Реал поведе.

Тони Кроос откри резултата с отличен удар от дъгата пред наказателното поле и домакините се оттеглиха с гол аванс на почивка.

След нея обаче гостите изравниха. в 52-ата минута. Тогава Капа комбинира с Де Маркос и стреля, Тибо Куртоа спаси, но нямаше какво да стори при добавката и баските ликуваха - 1:1. 

После обаче се стигна до 74-ата минута, в която Реал изпълни късо един корнер и Дани Карвахал центрира към Карим Бензема, който с глава вкара за 2:1. 

В 88-ата резервата Иско пропусна, ала в 92-ата Бензема сложи точка на спора с второто си попадение в срещата и оформи крайното 3:1.

След него „белите“ вече имат 26 точки, с колкото са Реал (Сосиедад) и Атлетико (Мадрид), но „дюшекчиите“ са с два мача по-малко.


Атлетик (Билбао) пък остана с 14 точки и е само на 3 от зоната на изпадащите. 



Реал (Мадрид) - Атлетик (Билбао) 3:1

1:0 Тони Кроос (45+2)
1:1 Капа (52)
2:1 Бензема (75)
3:1 Бензема (90+2)



СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

РЕАЛ МАДРИД: Куртоа, Менди, Рамос, Варан, Карвахал, Валверде, Кроос, Модрич, Винисиус, Васкес, Бензема;

АТЛЕТИК БИЛБАО: Симон. Берчиче, Йерай Алварес, Мартинес, Капа, Венседор, Дани Гарсия, Алехандро Ремиро, Раул Гарсия, Де Маркос, Иняки Уилямс;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки