Куман: Напрежението в Барселона е огромно

„Хората трябва да приемат, че не можем да печелим всеки мач“

Куман: Напрежението в Барселона е огромно

Феновете на Барселона трябва да приемат, че тимът вече не е фаворит във всеки двубой, сподели старши треньорът Роналд Куман, добавяйки, че все още изпитва затруднения с това да приеме определени поведения на това как отборът трябва да играе.

Каталунците се изправят срещу лидера в Ла Лига Реал Сосиедад в сряда в опит да запишат поредни победи след минималния успех над Леванте с 1:0.

Преди това съставът допусна болезнени поражения от Кадис и Ювентус и направи най-слабото си начало на сезон в лигата от 33 години насам.

„Напрежението тук е огромно, всеки иска от теб да печелиш мач след мач. Но ситуацията в клуба е различна сега и хората трябва да приемат, че не можем да печелим всеки път“, започна той на своята пресконференция.

Куман имаше остра размяна на реплики с журналист след успеха над Леванте заради вкарването в игра на защитника Самуел Умтити с цел запазване на крехката преднина на каталунците – ход, който според мнозина бе в противовес с традиционната атакуваща философия на „блаугранас“.

„Мога да разбера критиките, когато загубя четири или пет мача, но онзи ден бях разкритикуван за вкарването на защитник в последните няколко минути, и не разбрах критиката, защото искахме да спечелим. Но не можем да сме щастливи от резултатите ни до тук - загубихме мачове, които не трябваше да губим. Опитваме се да подобрим нещата и резултатът, който постигнахме онзи ден, беше много важен. Отборът работи усилено и показа добро лице – надявам се трите точки да ни успокоят и подготвят максимално добре за утрешния двубой“, завърши нидерландският специалист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки