ОБЗОР: Дортмунд спря пропадането с победа в Бремен (РЕПОРТАЖИ)

Марко Ройс донесе успеха на "жълто-черните", вижте резултатите от днешните мачове в Бундеслигата

ОБЗОР: Дортмунд спря пропадането с победа в Бремен (РЕПОРТАЖИ)

Борусия (Дортмунд) сложи край на лошата си серия в Германия. "Жълто-черните" спечелиха с 2:1 гостуването в Бремен на местния Вердер от 12-ия кръг на Бундеслигата. Това беше първи успех за тима след три мача без победа.

 
Дортмунд се придвижи на 4-о място в класирането, а Вердер е 13-и, но с малка преднина пред намиращите се в зоната на изпадащите.
 
След уволнението на Люсиен Фавър, днес "жълто-черните" бяха водени от Един Терзич.
 
Натискът на гостите даде резултат в 12-ата минута. Удар на Санчо беше блокиран, но Рафа Герейро беше добре пласиран и довкара топката в мрежата - 0:1.
 
Вердер рядко организираше опасни атаки, но при една от тях успя да изравни. Точен беше Кевин Мьовалд с много прецизен изстрел след подаване на Максимилиан Егещайн. 
 
Вратарят на бременци направи грешка, от която последва дузпа и втори гол за Борусия в 79-ата минута. Чехът изпусна топката, която вече беше уловил, а след това фаулира Аканжи. Стражът на домакините почти успя да изкупи вината си, като спаси удара на Ройс от бялата точка, но при добавката германският национал донесе победата на тима от Дортмунд.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Айнтрахт - Борусия (М) 3:3
 
Щутгарт - Унион (Берлин) 2:2
 
Херта - Майнц 0:0
Вердер - Борусия (Д) 1:1
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки