ШОК В МАНЧЕСТЪР: Сити не можа да спечели срещу най-слабата защита във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Новакът Уест Бромич спря серията си от 14 загуби срещу „гражданите“ с 1:1 на „Етихад“

ШОК В МАНЧЕСТЪР: Сити не можа да спечели срещу най-слабата защита във Висшата лига (ВИДЕО+СНИМКИ)

Серията от 14 победи на Манчестър Сити над Уест Бромич Албиън приключи във вторник вечер, когато „дроздовете“ откраднаха точка от „Етихад“ след 1:1 в мач от 13-ия кръг на английската Висша лига.

Новаците в елита са с най-слабата защита на Острова, но въпреки това играха много дисциплинирано и се добраха до ремито, макар с доза късмет.

Те се озоваха в ролята на догонващи още в 30-ата минута, когато Илкай Гюндоган откри резултата, ала малко преди почивката изравниха с автогол на Рубен Диас (43).

През второто полувреме „гражданите“ натиснаха сериозно и в самия край имаха отлични възможности да спечелят, но вратарят на Уест Бромич блесна с ключови намеси.

След тях момчетата на Пеп Гуардиола записаха второ последователно шампионатно реми и са на шесто място в класирането, изоставайки с 5 точки от лидерите Тотнъм и Ливърпул, които се изправят един срещу друг в сряда. 

Въпреки героичните си изяви след почивката и ценната точка пък „дроздовете“ остават на предпоследната 19-а позиция със 7 пункта от 13 мача. 

Преди паузата срещата бе равностойна, въпреки че домакините имаха осезаемо териториално предимство и още по-сериозно такова по отношение владението на топката.

Това обаче не доведе до почти нищо опасно пред вратата на Сам Джонстън, който бе безпомощен в 30-ата минута, когато Рахим Стърлинг направи двойно подаване пред пеналта и стигна до аутлинията, откъдето върна към точката за дузпа, където Гюндоган засече от движение и откри.

Резултатът се запази 1:0 до 43-ата минута, в която след центриране и разбъркване в наказателното поле на „небесносините“ изстрел на Семи Ажай рикошира в крака на Рубен Диас и изненада Едерсон, спирайки в мрежата му – 1:1.

След паузата домакините повишиха оборотите и притиснаха съперника, който обаче се брани с всички сили, а и имаше отличен вратар.

Джонстън отрази последователно удари на Де Бройне, на появилия се като резерва Серхио Агуеро и на голмайстора Гюндоган.

Последният можеше да се превърне в герой за своя тим, ако в добавеното време беше съумял да се възползва от отлично подаване на Де Бройне.


Стражът на гостите обаче отрази, а после стори същото и при опит на Стърлинг да го преодолее с глава от непосредствена близост, отново след пас на Де Бройне, дълбоко в добавеното време, за да запази ремито до края.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:


Предпоследният Гранада си тръгна с точка от Билбао (ВИДЕО)

След равенство 1:1

Късен автогол спаси Юве срещу Каляри (ВИДЕО)

Лацио удари Дженоа

Айнтрахт спечели с обрат битката за Европа (ВИДЕО)

Аугсбург падна с 1:3 във Франкфурт

Мениджърът на Ковънтри: Срещаме най-големия клуб в света

„За Манчестър Юнайтед е нормално да играе на това ниво“, смята Марк Робинс

Тен Хаг се прицели във ФА Къп

Вижте какво заяви мениджърът на Манчестър Юнайтед

Клоп: Имаме шанс, ако спечелим оставащите мачове

„Ливърпул е длъжен да покаже отново глад за победа срещу Фулъм“, смята мениджърът

Гуардиола: Не сме машини

Ерлинг Холанд е под въпрос за полуфинала с Челси

Александър-Арнолд: Ще се раздадем в оставащите мачове

„Нещата не зависят само от нас, но ние ще се постараем“

От Байерн: Гнабри и Сане са под въпрос за Реал

"Имам споразумение с клуба, то е съобщено и е в сила", посочи Тухел

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки