Жозе разпали война с Ливърпул

„Не разбирам защо Юрген мрънка“, отсече Специалния

Жозе разпали война с Ливърпул

Жозе Моуриньо започна с психологическите игри преди днешния сблъсък с Ливърпул още на пресконференцията си.

Португалецът обезцени твърденията, че мърсисайдци са в разгара на криза с контузии.

Тази вечер от 22:00 часа настоящият лидер Тотнъм ще играе на "Анфийлд", а съперникът е втори с равен брой точки и по-лоша голова разлика. Мачът може да се окаже решаващ в надпреварата за титлата.

Сезонът на Юрген Клоп е засегнат от постоянни травми на състезатели, а мениджърът на Ливърпул няколко пъти отправи призиви за въвеждане на петте смени на фона на притесненията относно състоянието на футболистите.

Двамата титулярни централни защитници Върджил ван Дайк и Джо Гомес най-вероятно ще пропуснат остатъка от сезона, а Диого Жота също е с тежка контузия в коляното.

Германецът заяви, че Жоел Матип е под въпрос, но Жозе е сигурен, че ще играе. Тирадата на Моуриньо започна по следния начин:

"Не разбирам защо Клоп постоянно мрънка. Мисля, че Алисон не е контузен. Александър-Арнолд също. Вярвам, че и Матип ще играе, Фабиньо е здрав, Робъртсън не е с травма, Хендерсьн не е контузен, Вайналдум е на линия, Салах не е ранен, Фирмино е окей и Мане също. Ван Дайк е контузен. Да, той е много добър играч, разбира се. Но дайте ми списък с контузените в Ливърпул. Искам да го видя и да го сравните с най-добрия им отбор. И аз мога да ви дам списък с десет наши футболисти, които са с травми. Имаме две деца от отбора до 16 години с наранявания, още две от тима до 21 години и също толкова от този до 23 години. С контузии са Ламела и Танганга. Ето ви списък с десет играчи. Но с травма ли е Лорис? Не. Алдервайрелд? Не. Дайър? Не. Регилон е без контузия, Хари Кейн е окей, Сон е на линия, Лукас Моура също е добре. И така, къде са контузиите в техния отбор? Това са нормални неща от футболния живот. Джеймс Милнър е с травма, Ламела е с травма. И какво? Всеки клуб има контузии, а при Ливърпул тя е на практи ка само една - Ван Дайк".

И за да разпали още по-голяма война с Ливърпул, Жозе Моуриньо сравни времето, което Клоп е имал, за да направи успешен отбор, със своето начело на Тотнъм:

"Юрген казва, че ако гледате нашите резултати през този сезон, загубихме един мач във Висшата лига и един в Лига Европа. Така че всичко това е положително. Но мисля, че е твърде рано. Машина за победи е много повече от няколко месеца добри резултати. Ливърпул например е такъв, моят Челси също, когато спечелихме две поредни титли. Ние сме добър отбор, който работи усилено, но бих казал, че Ливърпул е резултат от 1894 дни работа с Юрген (б.р. - Жозе отново е подготвен - бърка дните само с 2 - 1896). А ние сме резултат от работа 390 дни, но те са фалшиви. Защото в много от тях дори не бях тук, а под карантина. Така че правете си сметката вие - две хиляди дни срещу има-няма триста. За да сме конкурентни на това ниво и да постигаме тези страхотни резултати, мога само да похваля играчите. И да бъда много, много доволен от тях".

Моуриньо освен това намекна, че Гарет Бейл вероятно няма да е готов да пътува с отбора за срещата с Ливърпул: "Все още не се знае. В понеделник той не тренира с отбора. В този момент бих казал, че няма да играе. Но нека изчакаме".

Иначе нощта на "Анфийлд" ще бъде емоционална след кончината на бившия мениджър на червените Жерар Улие. Ливърпул е с 5 поредни победи над шпорите във всички турнири, но само едната от тях е срещу Жозе.

Под ръководството на Юрген Клоп мърсисайдци са изиграли 51 мача срещу Топ 6, печелейки 24 от тях при само 8 загуби и 19 равенства. Тотнъм обаче е непобеден от първия ден на кампанията. В същото време Ливърпул е в рекордна серия от 65 поредни срещи без загуба на "Анфийлд" във Висшата лига. 

 
Челси ще има нов президент от 2027 година

Изглежда няма да остане твърде много начело на отбора

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки