В ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ: Берое излъга Царско село (ВИДЕО+СНИМКИ)

Еривалдо и Кукула вкараха, домакините се скъсаха а пропускат

В ПОКРАЙНИНИТЕ НА СОФИЯ: Берое излъга Царско село (ВИДЕО+СНИМКИ)
Берое спечели с 2:0 гостуването си на Царско село в отложен мач от efbet лига. Еривалдо и Кукула се разписаха за старозагорци. Тимът на Любослав Пенев пък направи куп пропуски пред вратата на Генадий Ганев. С оглед създадените положения, Царско село не заслужаваше да загуби, но ефективността на гостите беше впечатляваща.
 
Успехът позволи на Берое да се изкачи до пето място в класирането. "Зелените" вече имат 27 точки, само с една по-малко от четвъртия Арда. "Царете" са осми със 17.
 
Домакините можеха до поведат още в четвъртата минута. Емануил Манев центрира в наказателното поле, където Панайотис Лука изпревари всички, но ударът му не намери очертанията на вратата. Две по-късно кипърецът пропиля още едно чисто положение. Кордейро пусна успоредно към Лука, който от няколко метра стреля над вратата. 
 
 
В 19-ата минута гостите също можеха да вкарат. Алиун Фал се пребори за топката в наказателното поле на Царско село и продължи за Еривалдо. Той шутира, но Пласид скъси ъгъла и спаси.  В 23-ата минута Ганев излезе неразчетено след центриране. Иван Бандаловски засече топката, но изстрелът му излезе в аут. Секунди по-късно Будинов намери Панайотис Лука, който стреля към вратата. Топката се отби в крак на защитник и затрудни Ганев. Вратарят плонжира, за да блокира удара, но изпусна топката, която беше изчистена от отбраната пред него. 
 
Десетина минути преди края на първата част Иван Минчев центрира отляво силно, а Георги Ангелов стреля с глава от дъгата на наказателното поле, но прекалено неточно. 
 
Берое дочака своя момент, а той дойде в 44-ата минута. Еривалдо получи отличен извеждащ пас от Александър Цветков, прехвърли Палсид и с глава довкара топката в опразнената врата - 1:0 за Берое!
 
 
В началото на второто полувреме домакините имаха претенции за игра с ръка на защитник на старозагорци в наказателното поле. Главният съдия обаче ги подмина. 
 
В 54-ата минута Реян Даскалов центрира отдясно, а Панайотис Лука отправи удар с глава, който бе неточен. Шест по-късно  Антонио Георгиев не успя да засече топката в мрежата след центриране от корнер.
 
 
Така се стигна до 80-ата минута, когато Джунейт Али шутира силно в тялото на Ивайло Марков, който се строполи на земята. Топката се върна в Али и той веднага комбинира с Кукула, който бе в редовна позиция и технично прехвърли Ганев, за да удвои аванса на старозагорци. В 89-ата пък страхотно изпълнение на Антонио Георгиев от далечно разстояние беше отразено от вратаря на Берое.
 
В добавеното време Милослав Будинов беше изгонен за реплики по адрес на съдията.
 
 

Царско село - Берое 0:2

0:1 Еривалдо (44)

0:2 Кукула (80)

 

Царско село: Пласид, Кавдански, Марков, Георгиев, Лука, Будинов, Андерсон, Манев, Мертенс, Бандаловски

Берое: Ганев, Цветков, Макоута, Фал, Хасани, Фуртадо, Лебон, Ангелов, Стоянов, Еривалдо, Минчев

Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки