И ВЪЛКЪТ СИТ, И АГНЕТО ЦЯЛО! ЦСКА победи, но не унижи Левски - 1:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

Али Соу донесе успеха, Ники Михайлов спаси дузпа на Тиаго

И ВЪЛКЪТ СИТ, И АГНЕТО ЦЯЛО! ЦСКА победи, но не унижи Левски - 1:0 (ВИДЕО+СНИМКИ)

 ЦСКА постигна минимална, но ценна победа с 1:0 над Левски в първото Вечно дерби за сезона, изиграно на Националния стадион "Васил Левски". Срещата беше отложен двубой от 13-ия кръг на efbet Лига, а в герой за "армейците" се превърна острието им Али Соу, който прати топката в мрежата на "сините" в 20-та минута на мача. 

ЦСКА завършиха с изпусната дузпа и с човек по-малко, след като Тиаго беше спрян от Ники Михайлов при наказателен удар, а Амос Юга остави отбора си с 10 души 15 минути преди края!

Още в третата минута Станислав Иванов нахлу в наказателното поле на ЦСКА, а Юга открадна топката, след което юношата на "сините" пожела дузпа, но тя нямаше как да бъде отсъдена. Малко по-късно отново той центрира от фаул, а Юрген Матей отигра с глава, но към собствената си врата. Мартин Райнов опита да прати топката към "червената" врата, но вместо това удари Густаво Бусато и последва нарушение.

В 19-ата минута вратарят на Левски Николай Михайлов показа страхотен рефлекс, предотвратявайки гол за "червените". Амос Юга прати страхотен извеждащ пас в наказателното поле на Левски към Али Соу. Гамбиецът овладя, след като Георги Александров го остави изцяло непокрит и тръгна да минава встрани от вратаря на "сините", но Михайлов стигна до топката.

Малко след това ЦСКА откри резултата след чудесна индивидуална акция на Али Соу. Гамбиецът се откъсна след пас на Йомов и с удар в средата разпечата преодоля Михайлов. 

В 31-ата минута Йомов се озова очи в очи с Михайлов, но стражът спаси. Топката обаче стигна до Тиаго, който бе съборен на границата на наказателното поле и Никола Попов посочи бялата точка. Веднага след това той си промени мнението и даде фаул за домакините, но в крайна сметка след това окончаетлно взе решение за дузпа. 

Тиаго Родригес застана зад топката и шутира мощно в десния ъгъл на Николай Михайлов, но капитанът на "сините" блокира с две ръце и втори гол за ЦСКА не последва. 

След почивката Левски създаде добра атака отдясно чрез Иванов и Петков. Първият центрира остро, а топката се отби в главата на Амос Юга, след което заплашително тръгна към вратата на Бусато, който боксира напред.

В 58-та минута Мазику получи топка вляво от Георги Йомов и центрира за Соу. Той бе маркиран и топката бе избита към центъра, но Юга стреля мощно с десния крак, а кълбото премина над напречната греда на Михайлов. Малко след това Найджъл Робърта се обърна много добре и елиминира бранител на ЦСКА, след което стреля от дистанция, но опитът му отиде встрани.

Четвърт час преди края на мача Амос Юга изрита в главата Найджъл Робърта, който падаше на земята, след което логично получи втори жълт картон, а той бе втори за него в мача и халфът на "червените" пое към съблекалните преждевременно.

В следствие на червения картон ЦСКА се прибра дълбоко в половината си, а Левски се опита да натисне, като имаше предимство в броя футболисти. В самия край на мача центриране отляво дойде отлично за игра с глава на Насиру Мохамед, който стреля в близкия ъгъл, но Бусато успя да спаси и да запази аванса на "армейците" до края. 

Така ЦСКА вече има 33 точки и е на само три от лидера Лудогорец и с равен точков актив с Локомотив (Пловдив). Левски пък остана девети с 15 точки и вече със само една точка от последните си четири шампионатни мача.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДЕРБИТО ГЛЕДАЙТЕ ТУК!
 

ЦСКА - Левски 1:0
1:0 Али Соу 20

Стартови състави:

ЦСКА: Густаво Бусато, Юрген Матей, Жеферсон, Петър Занев, Тибо Вион, Брадли Мазику, Тиаго, Амос Юга, Али Соу, Валентин Антов, Георги Йомов

Левски: Николай Михайлов, Алекс Петков, Мартин Райнов, Ивайло Найденов, Паулиньо, Матео Стаматов, Тома Даске, Георги Александров, Мартин Петков, Станислав Иванов, Найджъл Робърта


90+3 - Край на мача! ЦСКА победи с 1:0 Левски!

90+2 - Насиру Мохамед стреля с глава след центриране отляво, но Бусато се намеси отлично на близката греда и спаси!

90 - Три минути добавено време!

89 - ЦСКА прие играта изцяло в собствената си половина и Левски пробва по всякакъв начин да пробие отбраната им!

74 - Червен картон за Амос Юга! Халфът на ЦСКА е изгонен след втори жълт картон от Никола Попов!

58 - Мощен удар на Юга от воле извън наказателното поле, но топката прелита над целта

55 - Станислав Иванов пробва центриране отдясно, топката се отби и се отправи застрашително към вратата на ЦСКА. Бусато изби в тялото на Робърта, но го попадение не се стигна.

46 - Начало на второто полувреме!

45+2 - Край на първото полувреме

43 - Жълт картон за Паулиньо

36 - Тибо Вион получава жълт картон, както и Славиша Стоянович, който изрази бурно претенции към Никола Попов

34 - Шок за ЦСКА! Николай Михайлов спаси дузпата на Тиаго и оставя Левски само с един гол пасив!

31 - Йомов пропусна отличен шанс, останал сам срещу Михайлов, а веднага след това Никола Попов посочи точката след нарушение срещу Тиаго Родригез в наказателното поле на Левски! Мартин Петков получава и жълт картон за нарушението.

30 - Амос Юга получава жълт картон, след като прояви агресия при опит да потърси обяснение от Найденов след единоборство.

23 - Страхотен шанс отново за ЦСКА! Центриране отдясно стигна до Йомов, който необезпокояван отправи удар към близката греда, но топката мина встрани!

20 - ГОООЛ за ЦСКА! Йомов пусна пас към Али Соу, който набра скорост и се озова на перфектна позиция, след като матира Михайлов с точен удар! 1:0 за ЦСКА!

19 - Али Соу получи зад гърба на защитата, пое добре и се опита да заобиколи излезлия Николай Михайлов. Капитанът на Левски се хвърли в краката му и успя да закачи топката преди нападателят да падне и претенциите на "армейците" за дузпа остават неоснователни.

17 - Найденов и Петков развиха добра двойна комбинация, но пас към Робърта по земя беше изчистен от бранител в червено

11 - Вион с прострелно центриране по земя, но Райнов успява да изчист

6 - Шанс пред Левски да открие, след центриране топката остана спорна и Райнов се пресегна да я прати във вратата, но Бусато излезе и боксира. При тази намеса обаче Райнов, Бусато и Занев останаха на терена с болки.

3 - Станислав Иванов влезе в наказателното поле и падна след съприкосновение там, но Никола Попов логично не дава дузпа, тъй като контактът беше минимален

1 - Началото на дербито е дадено!
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки