OФИЦИАЛНО: Серхио Перез ще кара за Ред-Бул през 2021г.

Мексиканецът успя да намери място за следващия сезон, докато Алекс Албън остава резервен пилот в отбора

OФИЦИАЛНО: Серхио Перез ще кара за Ред-Бул през 2021г.

 Серхио Перес ще бъде съотборник на Макс Верстапен в екипа на Ред Бул през 2021, това потвърдиха от четирикратните световни шампиони.

След като по-рано днес немското спортно издание Speedweek, което е част от медийното портфолио на Ред Бул обяви за споразумението между мексиканеца и Биковете, сега от тима потвърдиха новината. До преминаването на Перес се стигна след като той загуби мястото си в Рейсинг Пойнт от Себастиан Фетел и слабото представяне на Алекс Албън през цялата 2020 година. Тайландецът успя да събере едва 105 точки през кампанията, което е с цели 109 по-малко от актива на Верстапен. Като това отреди седмо място в крайното класиране за Албън. В същото време Перес, който пропусна двете надпревари на „Силвърстоун“ през август записа своята дебютна победа в Гран При на Сахир и събра 125 точки, с което се класира на четвърто място в класирането при пилотите, върхово постижение в неговата кариера.

С преминаването си в Ред Бул мексиканецът за втори път в своята кариера получава шанс с голям отбора. Първият такъв дойде през 2013 година, когато той партнира на Дженсън Бътън в Макларън, но тази кампания съвпадна с началото на спада във формата на британския тим, чиято последна победа си остава тази на Бътън в Гран При на Бразилия през 2012 година. След годината прекарана в Макларън, Перес премина във Форс Индия където бе и до днес и се наложи като един от най-постоянните пилот, които винаги успяват да се възползват от предоставените им възможност. Така той записа цели седем подиума и една победа.„Изключително съм благодарен за предоставената ми възможност от Ред Бул да се състезавам за тях през 2021 година. възможността да карам за отбор, борещ се за титлата е била моята цел от както влязох във Формула 1 през 2011 година и ще съм горд когато застана на старта в цветовете на Ред Бул редом до Макс. Може да сте сигурни, че следващата година ще дам абсолютно всичко от себе си. Отборът има същото желание за победи като мене и знам какво се иска от мене“, коментира Перес, чийто договор е първоначално за само една година.

В същото време Албън ще остане част от тима, но в качеството на тестови и резервен пилот, като неговите задължения ще са основно в симулатора на тима в Милтън Кийнс. Освен това той ще присъства на повечето от състезания, където ще е в готовност да замени или пилотите на Ред Бул, или тези на Алфа Таури при необходимост.

Волф към Хамилтън: Ще ни гледаш задното крило

Босът на Мерцедес се е пошегувал с британеца

Ферари с подобрения за състезанието в Япония

"Черните кончета" ще използват нови подове на болидите

Астън Мартин няма да обжалва наказанието на Алонсо

Испанецът получи 20 секунди към времето си заради инцидента с Джорд Ръсел

Плашат с уволнение Даниел Рикардо

Вижте подробности

Марко: Макс щеше да спечели, ако не беше повредата

Верстапен е поддържал темпото на Сайнц дори с блокирала спирачка

Босът на Мерцедес разбира въпросите за бъдещето му

"Сребърните стрели" продължават да изпитват трудности и през този сезон

Хамилтън: Никога не съм имал по-лош старт

Той не успя да завърши състезанието в Австралия

Сайнц след победата в Мелбърн: Животът е луд! (ВИДЕО)

Само преди две седмици той беше опериран и не беше ясно дали ще кара в Австралия

Верстапен обясни каква е повредата, която го изхвърли от Австралия

Дефектирала задна спирачка спря нидерландеца към 10-та поредна победа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки