В КРАЯ НА ГОДИНАТА: Лудогорец с пестелива победа над Ботев (Пд), получи гол от явна засада (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите ще зимуват на върха с 6 точки пред Локо (Пд) и ЦСКА

В КРАЯ НА ГОДИНАТА: Лудогорец с пестелива победа над Ботев (Пд), получи гол от явна засада (ВИДЕО+СНИМКИ)

Лудогорец победи Ботев Пд с 2:1 в последен мач за 2020 година в България. Точни за "орлите" бяха Клаудиу Кешеру (38) от дузпа и Доминик Янков (50). В края на мача се разписа Салиф Сисе за крайното 2:1.

Така разградчани събраха 39 точки и ще зимуват на върха в първенството. Тимът има шест точки аванс пред преследвачите Локо Пд и ЦСКА. "Канарчетата" са 12-и с 14 точки. 

Двубоят започна в приспивно темпо. Домакините установиха контрол над топката, но не успяха да стигнат до чисти голови положения в първите 15 минути. Единствено Кирил Десподов отправи удар към вратата на "канарчетата", но Георги Аргилашки улови топката.

В 18-ата минута след изпълнение на втория корнер за Лудогорец в мача, вратарят Георги Аргилашки изби с една ръка. Топката обаче попадна на волето на Мавис Чибота, чиито удар обаче мина над напречната греда. Минута по-късно Доминик Янков се измъкна от двама защитници на Ботев и стреля, но Аргилашки изби. Лудогорец продължи да създава леко напрежение пред вратата на Аргилашки и до 35-ата минута

.

В 38-ата минута Лудогорец получи дузпа. Мавик Чибота проби през центъра и стреля. Топката се отби от ръката на Виктор Генев, макар и прибрана до тялото, а реферът Николай Йорданов посочи бялата точка. Решението бе доста дискусионно, а Генев и съотборниците му бурно протестираха. Клаудиу Кешеру вкара безмилостно наказателния удар и Лудогорец поведе с 1:0.

 

В последната минута на първата част Кирил Десподов проби отлично по левия фланг и подаде в наказателното поле. Топката стигна до Абел Анисе, който стреля много мощно от дъгата, но топката се удари в напречната греда и излезе в аут.

Лудогорец реализира втори гол в 50-ата минута. Тогава Мавис Чибота проби по левия фланг и пусна към Клаудиу Кешеру. Румънският нападател спря топката за нахлуващия от втора позиция Доминик Янков, който стреля много мощно под напречната греда и вкара втори гол за Лудогорец.

Домакините продължиха да бъдат по-активни на терена и след втория гол. Мавис Чибота проби добре по левия фланг, завъртя се около оста си и нанесе добър удар. Топката обаче бе уловена от Георги Аргилашки.

В 67-ата минута Кирил Десподов стреля от пряк свободен удар. Георги Аргилашки обаче изби топката. Няколко минути по-късно Ботев стигна до страхотен шанс за гол. Резервата Салиф Сисе бе изведен много добре. Той литна двамата играчи на Лудогорец и подаде към младия Иван Василев. Той стреля веднага, но нямаше късмет и топката се отби от лявата греда на Пламен Илиев.

В 88-ата минута Сисе получи подаване от Попов отдясно, проби и с удар по диагонала бе точен за крайното 2:1. Попадението обаче дойде след засада на французина.

 
Заги: Сега ще разчитаме на Левски

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

Христо Янев: Надеждата остава, ще се борим

Треньорът на Ботев (Враца) призова за феърплей

Светльо Петров: Играхме силно, дори с човек по-малко

Треньорът на Етър коментира загубата във Враца

Левски ще реши бързо мача с Берое

Вижте подробности

Босът на Локо Сф: Какви италианци, какви нови собственици?

„Смешна работа! Стига фантасмагории“, отсече Иван Василев

ЦСКА показа уникални записки от равенството с Интер през 1967 година

Вижте ги

Себастиан Вия проговори за трансфер, иска най-доброто за Берое

Вижте интервю с новата звезда на старозагорци

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки