Пирло след разгрома над Парма: Нуждаехме се от този мач

Треньорът на Юве бе много доволен от убедителния успех

Пирло след разгрома над Парма: Нуждаехме се от този мач

Наставникът на Ювентус Андреа Пирло изрази задоволството си от играта на своя тим при убедителната победа с 4:0 над Парма.

"Кристиано Роналдо беше много ядосан на себе си, след като пропусна дузпа в миналия мач, но за щастие нямаше много време да мисли за това и веднага получи шанса да покаже колко много обича да вкарва голове. Не бяхме доволни от резултата в сряда, но представянето ни тогава беше добро. В двубоя с Парма искахме да си върнем загубените срещу Аталанта точки и мисля, че го постигнахме. Тази вечер видях този Ювентус, който искам да гледам", започна специалистът.

"Нуждаехме се от този мач, а нашите нападатели - Роналдо и Алваро Мората, имаха нужда да се върнат към головете. Налагаше се да работим като колектив, а Аарън Рамзи също направи много добър мач. Лека-полека доближаваме това, което всички ние искаме - не само аз, но и играчите. Харесва ми високата преса, когато опонентът владее топката. Можем бързо да си я върнем, а това ни позволява да контролираме двубоя. Момчетата започват да схващат това и се подобряваме с всеки мач".

"Вече сме наясно, че сме на прав път и че ще имаме такова отношение във всеки мач, без значение дали той е срещу Парма, или Барселона. Трябва да пресираме високо, да сме агресивни и да печелим топката обратно, за да контролираме срещата. Уестън Маккени е чудесен в печеленето на топката, но също така е много силен, когато атакуваме. Той е млад и трябва да работи върху техниката си, но и това ще стане. Тъй като нямахме време за предсезонна подготовка или дори контроли, изпробвахме някои неща още от първия ни мач. С напредването на времето осъзнахме, че позициите на определени футболисти трябваше да се променят и направихме някои корекции. Играем с двама полузащитници, които могат да станат трима, когато сме в преход".

"Мората беше първият ни избор за подсилване на атаката. Просто Атлетико Мадрид не искаше да го пусне и затова потърсихме други варианти. Знаехме, че Мората е идеалният нападател за нашия колектив. Когато е в силна форма физически и психически, той е способен на всичко. Алваро беше много разочарован от миналия мач и от критиките, които отнесе. Аз обаче му казах, че той работи много усърдно за отбора и че понякога просто пропускаш. Докато той се движи по този начин и заема тези позиции, головете сами ще дойдат", заяви Пирло след мача. 

Ювентус започна преговори с Жоржиньо от Арсенал

Торинци искат да върнат халфа в Италия

Юве стартира преговори за привличането на Матео Ретеги

Торинци искат италианския национал от състава на Дженоа

Ново фиаско за Юве в Серия А (ВИДЕО)

"Старата госпожа" безсилна в Торино срещу Дженоа

Юве навлиза в сериозна криза, четвърти пореден мач няма победа

Торинци завъртяха 2:2 при визитата си на Верона

Алекс Сандро се разделя с Ювентус през лятото

Отборът няма план да поднови договора му

Ювентус ще преотстъпи Мойс Койн на Атлетико (Мадрид) до края на сезона

"Дюшекчиите" ще платят за наема 400 хиляди евро

Двоен удар за Алегри

Юве без Рабио и Киеза в Лече

Пече се сензационен трансфер! Юве посяга към Джордан Хендерсън

Халфът е пред трансфер в торинския гранд

Официално: Рома привлече бранител от Ювентус

Дийн Хуйсен ще играе под наем при "вълците" от Рим

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки