ШОК ЗА Тотнъм! Лестър изненада неприятно "шпорите" в Лондон (ВИДЕО)

Отборът на Брендън Роджърс вече е втори във Висшата лига

ШОК ЗА Тотнъм! Лестър изненада неприятно "шпорите" в Лондон (ВИДЕО)

Лестър шокира Тотнъм с 2:0 като гост и излезе втори във временното класиране на Висшата лига.

Лондончани имат само една победа в последните си пет мача в първенството и след днешния резултат изпаднаха от челната тройка и вече са четвърти.

До края на деня те могат да отстъпят дори с още една позиция. За мениджъра на "лисиците" Брендън Роджърс това е първи успех в осемте мача, в които до момента той се е изправял лице в лице с Жозе Моуриньо.

Иначе Джейми Варди даде аванс на гостите с гол от дузпа в добавеното време на първата част. Тоби Алдервейрелд си отбеляза автогол в 59-ата минута и оформи заслужения успех на Лестър.

"Лисиците" започнаха по-активно, като явно планът на Жозе Моуриньо отново бе "шпорите" да са прибрани в своята половина и да чакат добри ситуации за контраатака. Още в първите минути Фофана стреля с глава, но неточно. В 13-ата центриране на Мадисън от свободен удар бе свалено от Барнс, Фофана не успя да стреля, но топката стигна до Варди, който нанесе силен изстрел, който обаче бе блокиран от Регилон.

Скоро след това Тотнъм организира бързо нападение. Кейн намери Сон отляво, а кореецът опита остро центриране. Ндомбеле обаче не стигна до топката.

В 34-ата минута дойде и първият точен удар. Хари Кейн изпълни пряк свободен удар, след който топката рикошира в ръката на Еванс и се насочи към ъгъла, но Шмайхел изби. Ситуацията не бе разгледана за евентуална дузпа, тъй като ръката на бранителя бе в естествено положение, успоредно на тялото.

Четири минути преди почивката Хари Кейн бе изпуснат от отбраната на Лестър и засече с глава от пет метра центриране от корнер, но топката премина над вратата. Малко след това центриране на Орие отдясно срещна лакътя на Кастане в наказателното поле, но ръката на бранителя бе плътно прилепена до тялото, така че и тук дузпа не последва. Иначе Тотнъм бе малко по-добрият отбор в края на полувремето, но това не доведе до нищо.

В края на частта и Лестър успя да регистрира точен изстрел, след като Ндиди шутира от над 20 метра. Топката рикошира в Алдервейрелд, но въпреки това Лорис спаси без проблеми.

В добавеното време на първата част Серж Орие направи огромна глупост, след като ненужно изблъска в гръб Фофана малко след границата на наказателното поле. Играчът на Лестър имаше контрол над топката, така че след като изгледа повторение на ситуацията, Крейг Поусън логично посочи бялата точка. Джейми Варди бе точен, давайки аванс на гостите.

За началото на второто полувреме в игра се появи Гарет Бейл, който замени Ндомбеле.

В 48-ата минута Джъстин изведе много добре Мадисън, който простреля Лорис. След намесата на ВАР попадението обаче бе отменено, тъй като рамото на английския национал бе в засада. Поне това показа графиката на технологията.

Моуриньо направи втора смяна, която бе принудителна, тъй като Ло Селсо получи разтежение и бе заменен от Моура.

В 59-ата минута все пак Лестър удвои аванса си, след като Варди засече на далечната греда центриране на Олбрайтън, след което топката срещна коляното на Алдервейрелд, който я прати в собствената си врата.

Тотнъм опита да се върне в мача. В 71-вата минута домакините бяха близо до гола. Алдервейрелд отклони топката след корнер, изпълнен от Бейл. Кълбото стигна до Сон, който стреля, но Шмайхел реагира блестящо и изби.

Лестър очаквано възприе тактиката да играе на контраатака, като гостите организираха няколко доста опасни такива, но завършващият удар липсваше. В крайна сметка този резултат се запази до края. 

 

Ясни са последните проверки на Германия преди Евро 2024

Ето срещу кого ще се изправи Бундестима

Арсенал и Ливърпул се борят за нападател на Борусия Д

Вижте подробности

Кансело: Искам да прекарам още няколко години в Барселона

Вижте подробности

Милан проявява интерес към полски национал от Фенербахче

Вижте подробности

Роналдо ще пропусне мача на Португалия срещу Швеция

Вижте подробности

Фернандеш: ФА Къп и Висшата лига са различни неща

Капитанът на Манчестър Юнайтед коментира успеха с 4:3 над Ливърпул за Купата

Треньор във Франция: Не ми пука за Мбапе

Мишел Тер-Закариан коментира новините около напускането на нападателя

Дешан обясни защо Гризман няма да играе за Франция

Нападателят на Атлетико Мадрид е с контузия

Тоти изненадан колко бързо Де Роси успя в Рома

"Не го очаквах", призна той

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки