Аталанта започна зле срещу Рома, но стигна до убедителна победа (ВИДЕО)

"Римските вълци" започнаха отлично, но загубиха тежко

Аталанта започна зле срещу Рома, но стигна до убедителна победа (ВИДЕО)

Аталанта спечели убедително с 4:1 срещу Рома в едно от дербитата на 13-ия кръг на Серия "А".

Рома започна прекрасно срещата и поведе след по-малко от 180 секунди игра. Хенрих Мхитарян влезе отляво в наказателното поле и пусна пас по тревата, където Един Джеко бе оставен непокрит, като имаше време да овладее и да нанесе изстрел, с който откри резултата. В деветата минута бомбен изстрел на Леонардо Спинацола от границата на наказателното поле, се отби от страничната греда.

Малко след половин час игра Дуван Сапата падна в наказателното поле на гостите и поиска дузпа, но главният съдия даде знак, че няма намерение да отсъжда наказателен удар. Играта бе подновена с ъглов удар за Аталанта и след центрирането Мартен де Роон стреля с глава, но Антонио Миранте спаси.

В добавеното време на първата част Лоренцо Пелегрини стреля отлично от пряк свободен удар, но Пиерлуиджи Голини внимаваше и изби в корнер.

През втората част обаче нямаше и помен от добрата игра на "вълците", които буквално рухнаха.

В 59-ата минута домакините разиграха отлично пред наказателното поле на Рома, като Йосип Иличич даде пас за Дуван Сапата, който от границата на наказателното поле шутира силно и реализира за 1:1 и с помощта на напречната греда.

Този гол даде импулс на "бергамаските", които бързо стигнаха и до пълния обрат. В 70-ата минута отново Иличич центрира отдясно в наказателното поле, където Рик Карсдорп изпусна Робин Госенс, който пък изпревари за високата топка вратаря Антонио Миранте и с глава реализира - 2:1.

Само две минути след това появилият с само преди секунди Луис Муриел пресече пас назад от играч на Рома, напредна към наказателното поле и с хубав отбеляза покрай Миранте за 3:1.

Пет минути преди края на двубоя и самият Иличич ознаменува добрата си игра с гол, след като се разходи из цялата защита на Рома и отбеляза в близкия ъгъл на вратаря за крайното 4:1.

С тази победа Аталанта се изчаки до седмата позиция с актив от 21 точки, докато "вълците" са четвърти с три повече. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки