Сензациите в пресата: Йованович избира между Сърбия и Лудогорец

Вижте тук всичко най-интересно от днешния спортен печат

Сензациите в пресата: Йованович избира между Сърбия и Лудогорец

 Вижте всичко най-интересно от родния спортен печат днес:

Тема Спорт: Йованович избира между Сърбия и Лудогорец

Сръбският треньор Иван Йованович избира между националния отбор на страната си и Лудогорец, написаха медиите на запад от България. 58-годишният специалист е бил считан за фаворит за поста селекционер на Сърбия след освобождаването на Любиша Тумбакович. С появата на офертата от Разград обаче картината се е променила сериозно. 

Както е известно, след махането на Павел Върба временно начело на Лудогорец за втори път застана Станислав Генчев. Той обаче е малко вероятно да остане, като двубоят с Ботев (Пловдив) реално е бил последният му. На ръководството на разградчани са били предложени куп имена за нов треньор. Доста от тях обаче са имали сериозни финансови претенции. Засега от "орлите" не били склонни да вадят много пари за заплата на нов наставник.Очаква се до края на седмицата Лудогорец да обяви новия си треньор. След мача с Ботев Пд Генчев заяви, че засега той е на поста и ако има промяна, ръководството ще я обяви.

Тема Спорт: АЕК гласи Неделев за заместник на звездата си

Гръцкият АЕК гласи звездата на Ботев (Пловдив) Тодор Неделев за заместник на своя голмайстор Марко Ливая. Договорът на хърватина изтича през лятото и се очаква тази зима той да бъде продаден, за да не си тръгне без пари. Медиите в Гърция спрягат именно родния национал за за негов заместник.

Възможно е сделката да се осъществи още сега, тъй като и Неделев е с изтичащ контракт през лятото, а и според запознати не попадал в плановете на руския бъдещ собственик на "канарчетата". Преди година, а и през лятото халфът бе считан за сигурно ново попълнение на Трабзонспор, но до договор така и не се стигна. През настоящия сезон АЕК не се представя особено сполучливо в шампионата. В момента тимът е четвърти с 23 точки, на 8 от лидера Олимпиакос. Начело на отбора от Атина е италианецът Масимо Карера, а през есента "жълто-черните" участваха в групите на Лига Европа.

Тема Спорт: Тунчев иска нов централен защитник

Александър Тунчев иска Локомотив (Пловдив) задължително да се подсили с централен защитник. Наставникът на "черно-белите" може да се окаже без двама от тримата си бранители от есента. Милош Петрович вече напусна в посока гръцкия Ксанти, а Диниш Алмейда може да бъде продаден. Така "смърфовете" ще останат само с трима бранители - Лукас Масоеро, Дейвид Малембана, който пропусна почти цялата есен заради контузия, и едно от последните попълнения - Кристиан Гомис.

Ако Тунчев иска да продължи да използва схемата с трима в ариергарда, то на всяка цена трябва да бъде привлечен още един защитник, тъй като тримата чужденци ще останат без алтернатива.

Реално на Локо в момента липсва конкуренция и при халф-бековете. Там са само Бирсент Карагарен и Момчил Цветанов. Младият наставник не искал да променя системата на игра, но ако тимът не се подсили най-вече в защита, това ще се наложи.

Тунчев и спортният директор Георги Иванов-Гонзо са запретнали ръкави по работата около зимната селекция, но засега няма особени резултати. Причината е малките заплати, които собственикът Христто Крушарски е склонен да даде на евентуалните нови попълнения. Факт е, че селекцията се бави, и с оглед ограничения игрови ресурс това силно притеснява спортно-техническия щаб.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки