КОШМАР В ТОРИНО: Юве завърши годината с първа загуба в Серия „А“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Шампионите останаха рано с човек по-малко, вкараха си автогол и паднаха от Фиорентина с 0:3

КОШМАР В ТОРИНО: Юве завърши годината с първа загуба в Серия „А“ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Италианският шампион Ювентус завърши календарната година с тежка загуба у дома от Фиорентина с 0:3 в мач от 14-ия кръг на Серия „А“.

Поражението е дебютно за „бианконерите“ през този сезон в първенството и спря серията им от 12 двубоя без поражение във всички турнири, като бе и първо в съперничеството с „виолетовите“ от 2017 година насам. 

Двубоят в Торино започна и завърши кошмарно за домакините. Те получиха гол още в 3-ата минута, а 15 по-късно останаха с човек по-малко заради червен картон на Хуан Куадрадо.

След почивката пък попадение на Кристиано Роналдо бе отменено заради засада, Сандро си вкара автогол, а за капак Матиас де Лигт се контузи накрая. 

Преди началото Роналдо получи приза за футболист на месеца в Италия, но след това нямаше поводи за радост. Още в третата минута Франк Рибери изведе страхотно Душан Влахович и сърбинът елегантно прехвърли вратаря, за да открие резултата. 

Малко след това се стигна до съкрушителен удар за домакините, тъй като Хуан Куадрадо, който записа своя мач №200 за Ювентус, бе изгонен още в 16-ата минута.

Колумбиецът получи директен червен картон след нарушение срещу Гаетано Кастровили и намеса на системата ВАР. 

Заради изгонването му Аарън Рамзи трябваше да отстъпи мястото си на Данило, а в 26-ата минута Войчек Шчесни спаси Юве от второ попадение.

Тогава гостите разиграха отлично пред наказателното поле и Гаетано Кастровили получи отличен шанс от близка дистанция, но бе спрян от стража. 

Ювентус отговори с индивидуален пробив на Кристиано Роналдо в 32-ата минута. Португалецът показа завидна техника и стигна до ъгъла на вратарското поле, но изстрелът му по диагонала профуча покрай целта.

На почивката Андреа Пирло замени Алваро Мората с Федерико Бернардески и след това Борха Валеро можеше да бъде изгонен заради втори жълт картон, но Фиорентина остана с човек повече.

„Виолетовите“ опазиха и аванса си в резултата, макар че в 57-ата Роналдо вкара с глава попадение, което бе отменен заради засада. 

В 76-ата минута пък Алекс Сандро си вкара автогол, след като Леонардо Бонучи се размина с топката, а малко по-късно Юве поиска дузпа но такава не бе отсъдена. 

В 81-ата минута Кристиано Бираги намери в наказателното поле с прострелно центриране Касерес, който засече и оформи класиката.

Тя се запази до края, ала малко преди това Матайс де Лигт получи контузия и напусна принудително терена.

Така завърши кошмарът за Юве и отборът остана с 24 точки, на 7 от лидера Милан, който вече е единствен без загуба в Италия, докато Фиорентина събра 14 т. след първата си победа от 7 кръга насам. 

Ювентус - Фиорентина 0:3
0:1 Влахович (3)
0:2 Алекс Сандро (76, автогол)
0:3 Касерес (81)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

ЮВЕНТУС: Шчесни, Алекс Сандро, Бонучи, Де Лихт, Куадрадо, Бентакур, Маккени, Киеза, Рамзи, Роналдо, Мората;

ФИОРЕНТИНА: Драговски, Касерес, Миленкович-Савич, Пецела, Игор дос Сантос, Бираги, Амрабат, Борха Валеро, Кастровили, Рибери, Влахович;

Неймар говори с Лапорта за завръщане в Барселона

Договорът на Неймар с Ал Хилал е до лятото на 2025г

Барса иска звезда на Арсенал

Вижте подробности

Нови проблеми за Тонали и Нюкасъл

Разкриха още залози на халфа

Удар по Почетино преди рестарта

Бранителят получил удар в коляното

Окончателно! Алфонсо си тръгва от Байерн

Защитникът отказва да преподпише

Рома вече реши с кого ще замени Лукаку

Белгиецът почти сигурно няма да бъде откупен от Челси

Наполи бърза да подпише нов договор с Кварацхелия

Грузинецът има контракт до 2027г., но партенопеите искат да го задържат за още по-дълго

Байерн Мюнхен ще плати 12 милиона на Тухел

Баварците ще изплатят обезщетение на специалиста, въпреки раздялата по взаимно съгласие

Интер си хареса звездата на Дженоа

Алберт Гудмундсон се представя отлично този сезон

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки