АТЛЕТИКО НЯМА СПИРКА: Надви Реал Сосиедад и се откъсна на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Ермосо и Йоренте вкараха, баските допуснаха трета поредна загуба

АТЛЕТИКО НЯМА СПИРКА: Надви Реал Сосиедад и се откъсна на върха в Ла Лига (ВИДЕО)

Атлетико Мадрид продължава отличното си представяне в Ла Лига. Тимът на Чоло Симеоне спечели с 2:0 гостуването си на Реал Сосиедад и отново дръпна с три точки пред Реал (Мадрид) на върха в класирането. "Дюшекчиите" имат и мач по-малко от градския си съперник. Баските пък допуснаха трета поредна загуба в първенството и са трети, на 6 т. от Атлетико.

 
Марио Ермосо (49) и Маркос Йоренте (74) донесоха успеха за гостите. 
 
Двата отбора не отпраниха нито един точен удар пред първото полувреме. Луис Суарес на два пъти се озова в отлична позиция, но беше неутрализиран. В 22-ата минута Микел Мерино стреля опасно. В 26-ата Марио Ермосо продължи към втората греда, но защитата на баските се справи. 
 
В началото на втората част Атлетико нанесе своя удар. Яник Ферейра Караско центрира от статично положение, а Марио Ермосо отбеляза с глава. 
 
В 74-ата минута столичани отбелязаха втори гол. Луис Суарес задържа топката с гръб към вратата и върна назад. Маркос Йоренте шутира и реализира - 0:2. 
 
По същото време се изигра още един двубой от 15-ия кръг на Ла Лига. Уеска и Леванте завършиха наравно 1:1. Хавиер Онтиверос даде преднина на новака в елита с точно изпълнена дузпа, но малко след почивката Гонсало Мелеро изравни.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки