Сензациите в пресата: Левски се оглежда за конкурент на Ники и чака Обертан за преговори

Издигат Любо за селекционер, Крушарски урежда румънец, Гонзо проучва африканци за Локо Пд, Муслимович се дърпа за разтрогване и още…

Сензациите в пресата: Левски се оглежда за конкурент на Ники и чака Обертан за преговори

Сензациите в спортния печат днес, сряда, 23.12.2020 година:

„Мач Телеграф“: Левски се оглежда за конкурент на Ники

Левски ще се оглежда на пазара и за вратар, научи „Мач Телеграф“. „Сините“ са на мнение, че Николай Михайлов има нужда от конкурент, който ще му даде по-голям стимул. В момента на пейката е Николай Кръстев. Последният се смята, че има качества, но пък му липсва хъс, за да държи Ники на тръни, за да търси формата, която му донесе титлата Футболист номер 1 на България за 2011 година. Както е известно, Славиша Стоянович обяви, че този път трябва да се гледа основно на защитата по време на зимната селекция. На този етап обаче се смята, че най-близо до „Герена“ е офанзивен футболист — Габриел Обертан. Друг бивш футболист на тима, който може да подсили защитата, пък все още чака обаждане от Левски. Това е Милош Цветкович. Смята се, че Славиша Стоянович се е спрял на него, защото представлява по-лека цел, а освен това добре познава качествата му и няма шанс да сбърка с футболист, за който ще трябва да преценява само по визитката му, статистика и клипове в мрежите. Цветкович обаче няма да се отърве толкова лесно от Младост (Лучани), с който има договор. Затова искал да има повече яснота около намеренията на „сините“.

„Тема спорт“: Чакат чака Обертан за преговори

С всеки изминал час Левски се доближава до подпис с французина Габриел Обертан. На практика вече няма пречки за бившия футболист на Манчестър Юнайтед, след като в понеделник той разтрогна договора си с турския елитен Ерзурумспор. Ръководството и треньорският щаб на сините вече са провели няколко разговора с 31-годишния французин. Той е очакван да пристигне в София в началото на следващата година. Тогава ще се водят и заключителните разговори между двете страни. Ако всичко е наред, Габриел трябва да е на разположение на Славиша Стоянович още за началото на зимната подготовка. За идването на Обертан при сините помага активно бившият им собственик Спас Русев. Бизнесменът дори призна, че работи по трансфера. Именно Русев доведе първия път Габриел на „Герена". Това се случи през лятото на 2017 година. За 18 месеца в Левски Обертан изигра общо 59 мача във всички турнири, в които реализира 5 гола. Французинът няма да е единственият чужденец, който трябва да акостира на "Георги Аспарухов" през предстоящия трансферен прозорец. 

„Мач Телеграф“: Крушарски урежда румънец, Гонзо проучва африканци за Локо Пд
Румънец най-вероятно ще е първото зимно попълнение на Локо (Пд). Става въпрос за млад играч, който досега е играл за втородивизионен тим в северната ни съседка. Той е бил предложен лично на собственика Христо Крушарски, който го е препоръчал на треньора Александър Тунчев. Младият специалист и неговите помощници са дали одобрението си за трансфера. Румънецът е ляв халф-бек и в момента се водят преговори а за привличането му, защото не е свободен агент. Той ще се конкурира с Момчил Цветанов. Рекордьорът по спечелени Купи на България на практика е без алтернатива, след като през лятото хърватинът Йосип Томашевич замина за гръцкия Атромитос. В същото време спортният директор Георги Иванов е залят с предложения от различни агенти, с които работеше и докато бе в Левски и Черно море. Сред тях преобладават африканци с френски паспорти, които се проучват. Освен ляв халф на „Лаута“ усилено търсят нападател и евентуално още един бранител. Приоритет е подсилването на атаката, където след освобождаването на Анте Аралица опциите станаха твърде ограничени. „Черно-белите“ са имали контакт с Преслав Боруков от Етър, но все още нямат конкретен отговор от страна на бившия нападател на Шефилд Уензди.

„Мач Телеграф“: Муслимович се дърпа за разтрогване
Нападателят Кенан Муслимович на този етап отказва да разтрогне договора си с Локомотив (Пловдив). Босненецът с австрийски паспорт е бил уведомен, че на него няма да се разчита през пролетта. Той обаче има договор до края на 2021 година и отказва да скъса настоящия си контракт по взаимно съгласие. Муслимомич бе привлечен по настояване на Христо Крушарски, но се запомни само с фрапантен пропуск срещу Арда в самия край на срещата, както и гола във вратата на Лудогорец при загубата с 1:6 преди финала за Купата с ЦСКА. Без проблеми обаче ще се стигне до освобождаването на хърватина Филип Михалевич, както и на швейцареца Валентино Пулиезе. Идеята е да се намерят по-качествени конкуренти на вече утвърдените титуляри в състава на Александър Тунчев.

„Мач Телеграф“: Издигат Любо за селекционер

Много изненадваща новина се шири из футболните среди тези дни. Според запознати шефът на Царско село Стойне Манолов е лобирал за назначението на Любо Пенев за треньор на националния отбор. Той е имал разговор с временния президент на БФС Михаил Касабов и му е казал своето предложение. От своя страна Касабов заявил, че ще обсъди този вариант с колегите си от Изпълкома на заседанието през януари, пише „Блиц“. Тази новина звучи шокиращо, тъй като Любо напусна през есента на 2014 година със скандал футболния съюз и поста селекционер на националния отбор, след като атакува свирепо голяма част от началните си. Както е известно, в момента Пенев е начело именно на Царско село. Фаворит за заместник на Георги Дерменджиев продължава да е Александър Димитров, който водеше младежките национали.
Кордоба и Ван дер Каап отново в групата на Левски

Фабио Лима също ще е на линия за мача с Берое

Убиецът на Ферарио Спасов е летял с 165 км/ч

Футболният специалист загина на място след като беше ударен

Белчев умува атаката на ЦСКА за Арда

Специалистът избира между Данило Асприля и Фернандо Каранга за върха на нападението

Черно море затваря редовния сезон с битка в Благоевград

Пирин посреща "моряците" от 15:15ч.

Левски ще прекъсва кошмарната серия срещу Берое

"Сините" се целят единствено към трите точки

Лудогорец с наглед лесна задача срещу Хебър в Пазарджик

Срещата е от 17:45ч.

Заги: Сега ще разчитаме на Левски (ВИДЕО)

Треньорът на Славия коментира загубата от Крумовград

Станислав Генчев: Няма как да не съм доволен (ВИДЕО)

„Показахме, че искаме в челната шестица“

Серкан Юсеин: Заслужено победихме Славия (ВИДЕО)

„Още не е ясно, чакаме следващия мач на ЦСКА 1948“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки