На тези съдии и ВАР няма да им помогне

И роботи да вкараме от догодина, пак ще си ги побългарим

На тези съдии и ВАР няма да им помогне

Есенният дял на първенството приключи и всичко е точно.

Поне според съдийската комисия на БФС.

В нея всички са се зарили в пясъка и си припяват Папи Ханс.

Защото цял полусезон правиха кекс. И трябва да са доволни от постигнатото.

Класирането е правилно, някакви навлеци като “Черно море” и “Берое” няма да припарят до шестицата, защото могат да попречат за десетата. Един от тях е достатъчен.

Варненци отдавна трябва да са хвърлили кърпата при такава сеч. Просто няма смисъл да се играе, а трябва да си се играйка, пък каквото стане.

За цял полусезон изгоря 1 (един) рефер, който излетя от ранглистата. При положение че почти на всеки мач на родните терени могат да се видят пълни абсурди като засада на играч, който тръгва отзад центъра, или пък такава, когато защитник връща топката към нападател.

Взимаме за пример само последния мач “Лудогорец” - “Ботев”. Дузпата я оставяме настрани, тя е от тези, които може да се даде, но повече няма да се даде.

Но в същия мач имаше точно две положения, при които могат да ти настръхнат косите и да хвърлиш правилника на ФИФА в реката.

При едното Димитър Митков тръгва иззад центъра, връща топката назад и двама изскачат сами срещу вратаря. И флагът е горе. При гола на “Ботев” засадата е поне два метра.

И нищо, никаква реакция от съдийската комисия. Може би момчетата, като са изпълнили задачата, трябва да бъдат похвалени.

И така цяло първенство или поне половината от него. Да, но след 10 кръга приключва редовният сезон и идват кратки плейофи. И докато дойдат, вече всичко ще е решено.

Изводът е само един. Не най-добрият ВАР, суперварът на планетата да дойде в България, няма да помогне на никого.

Защото същите тези, които не познават елементарните правила, ще са зад мониторите. И ще имат едно наум къде точно да дръпнат линията.

На всички е ясно, че през последните години се направи всичко, за да се обезличи комисията. И то напълно.

В момента в нея присъстват двама бивши шефове, които в един момент са били махнати от ръководството. Заради некадърност или грешки. Единият дори отговаря за въвеждането на ВАР. Ъ? И според слуховете всички наряди се правят с негово знание.

Но проблемът не е у тях двамата. Ако излезете на улицата, всеки фен ще ви изрецитира няколко имена от миналото на известни наши рефери. На бас, че нито един от деветимата членове на прословутата комисия няма бъде дори в челната стотица.

Изводът е, че обезличаването по времето на Борислав Михайлов бе направено само с една цел - да не е независима, както иска УЕФА, а да си е напълно зависима.

Няма да споменаваме, че някои от реферите дори работят във фирмите на футболни хора, съдийски наблюдатели - също. Тогава и роботи да вкараме от догодина, пак ще си ги побългарим.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки