РАЗКРИТИЕ: Левски чака Обертан на първата тренировка

Французинът ще стартира подготовката наравно с отбора

РАЗКРИТИЕ: Левски чака Обертан на първата тренировка

Габриел Обертан ще присъства на първата тренировка на Левски в началото на следващата година, французинът е много близо до договор със сините и в момента има само дребни детайли по сделката.

На практика няма пречки за преминаването на 31-годишния футболист на „Герена".

Вчера той бе титуляр за тима си Ерзурумспор срещу Денизлиспор (1:2) и бе заменен на почивката.

Очаква се тези дни да приключи документално взаимоотношенията си с турския клуб.

Обертан се очаква да пристигне в София в началото на следващата година, когато ще се водят финалните разговори между двете страни. 

Така французинът ще се включи от самото начало на подготовката на Левски.

Сините ще стартират на 6 януари, като все още не е ясно къде ще бъде проведен лагер и какъв брой контроли ще изиграят.

31-годишният атакуващ футболист ще получава тавана на заплатите, но ръководството на столичани е преценило, че това няма да е проблем след подписването на договора с новия генерален спонсор на клуба.

Това е отлична новина за Славиша Стоянович, който е настоявал да има на разположение играча от самото начало на подготовката.

За идването на Обертан при сините активно помага бившият им собственик Спас Русев. Бизнесменът дори призна, че работи по трансфера. Именно той доведе французина първия път на „Герена".

31-годишният футболист пристигна през лятото на 2017 година. За година и половина в Левски Обертан изигра 59 мача във всички турнири, в които реализира пет попадения.

Очаква се, освен него, сините да привлекат и други силни играчи. Славиша Стоянович е дал списък с имена и постове, на които иска да подсили тима.

Преди дни излезе информацията, че на "Герена" може да се завърне и бившият футболист на Левски Даниел Младенов.

Той е свободен агент, след като бе освободен от ЦСКА 1948 по-рано този месец. Крилото сподели пред "Тема Спорт", че с радост би се завърнал в клуба.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки