Сензациите в пресата: Коледна чистка в Левски, предлагат двама Кики на Славиша

В ЦСКА обсъждат списък със заместници на Соу и чакат Диниш да слезе на земята, Ботев с треньор от Дания и банкер в Борда на директорите, Кахлина е далеч от Разград, Паулиньо си отиде и още…

Сензациите в пресата: Коледна чистка в Левски, предлагат двама Кики на Славиша

Сензациите в спортната пресата днес, четвъртък, 24.12.2020 година:

"Мач Телеграф": Обсъждат списък със заместници на Соу

Тежка среща се задава в Борисовата градина между Коледа и Нова година. Тогава предстои да се проведат окончателни разговори относно зимната селекция на тима. До този момент не бяха нахвърляни няколко имена, но едно по едно започват да отпадат. Собственикът на тима Гриша Ганчев е бил категоричен, че иска подсилване на постовете, от които Бруно Акрапович има нужда, но не на сляпо. Така набързо са били задраскани Мирлинд Даку и Шакил Пинас. За Даку феновете са били категорични, че не искат да го виждат на стадион „Българска армия“. Нападателят от Косово иначе бе смятан за доста интересна опция за ЦСКА, а се твърдеше, че качествата му се приближавали доста до тези на Али Соу. Запалянковците обаче смятат, че това е замяна кон за кокошка. Така ще се търсят други варианти за заместник, конкурент или партньор на Али Соу, чиято продажба до този момент е замразена. Пинас пък е задраскан по други причини. През лятото„червените“ вече взеха едно попълнение от Нидерландия - Юрген Матей, което имаше дори още по-богата визитка. До този момент обаче той трудно се вписва в рамките за идеален защитник, след като направи куп грешки, особено в Лига Европа. За срещата на шефовете пък спомогна решението на властите у нас отново да подновят редовната самолетна връзка с Великобритания. Иначе нещата трябваше да се решават без прякото присъствие на Алън Пардю, който още след дербито се прибра на Острова.

"Мач Телеграф": Чакат Диниш да слезе на земята
От ЦСКА продължават да се отдалечават от една от смятаните за най-сигурни трансферни цели - Диниш Алмейда. Защитникът на Локомотив (Пд) се смяташе за едно от най-сигурните попълнения на стадион „Българска армия“. Причината затова е, че той се дърпа от нов договор с „черно-белите“. „Армейците“ смятаха да се възползват от това и да го вземат за тънки пари. На „Лаута“ обаче се заеха да парират мераците на „червените“. Освен това от ЦСКА чакат той да слезе на земята и да намали малко личните си условия. Алмейда е поискал доста дебела заплата, която е в пъти по-голяма от настоящата му на „Лаута“.

„Тема спорт“: Треньор от Дания поема Ботев
Треньор от Дания е фаворит да поеме Ботев Пловдив. Това е 50-годишният специалист Азрудин Валентин, пише "Блиц". Той е от босненски произход, но с шведски паспорт. В момента е начело на датския втородивизионен Фремад Амагер. Именно този тим е общото межди канарчетата и бъдещият им собственик Антон Зингаревич. Руският бизнесмен държи и този клуб. Той е останал впечатлен от работата на Валентин и ще го премести в Ботев Пловдив, след като официално вземе властта. Едно от условията при преговорите е било именно това -новият наставник да е доведен от Зингаревич и да е чужденец. 

„Тема спорт“: Банкер влиза в Борда на директорите на канарчетата
Банкер ще влезе в Борда на директорите на Ботев Пловдив. Както е известно, клубът ще проведе акционерно събрание на 8 януари 2021 година. На него трябва да бъде освободен настоящият борд на директорите в състав - Ангел Палийски, Васил Наумов и Петко Ангелов. Според предварителните информации нито един от тях няма да попадне в новото управленско тяло. В него трябва да влезе Антон Зингаревич, бившият бос на канарчетата Георги Самуилов, Илиан Филипов от фирмата, спечелила конкурса за строежа на "Колежа", още един представител на Зингаревич и банкерът Георги Христосков. Неговото име е свързвано, макар и не пряко, с управлението на жълто-черните при Димитър Христолов преди повече от 10 години. Имало е идея в борда да влезе и адвокатът на Зингаревич, но така трябва да влезе и още един член, тъй като броят трябва да е нечетен, за да може при гласуване да няма възможност за еднакъв брой гласове.

"Мач Телеграф": Предлагат двама Кики на Славиша
Треньорът на Левски Славиша Стоянович трябва да реши дали на „Герена“ ще се появят двама играчи с фамилията Кики. Първо на „Герена“ е предлаган Дани, който бе освободен от Черно море, а вчера стана ясно, че за там е спряган и Давид. Последният е национал на Бенин и остави интересни впечатления с изявите си за Монтана, където се появи в средата на есента. Както е известно, Славиша Стоянович настоява зимната селекция да започне от защитата, която бе доста колеблива поне през 2/3 от мачовете. „Сините“ дори се простиха с Орлин Старокин, който бе първото ново име в лятната селекция. Той трябваше да запълва две дупки - като ляв бек и централен защитник.

„Тема спорт“: Паулиньо си отиде, ще играе плажен футбол

Крилото на Левски Паулиньо се прибра в Бразилия. Атакуващият футболист на сините използва всяка възможност, която му се отдаде, за да се завърне в родното си място. Той ще прекара празниците в дома си, след което се очаква да се завърне в София за старта на подготовката на столичани за пролетния полусезон. Крилото публикува снимка в една от социалните мрежи от игрище, на което се практикува плажен футбол и джитбол, намиращо се в град Сао Бернардо до Кампо, който е на 20 километра от Сао Пауло. Бразилецът е намерил начин как да поддържа формата си по време на ваканцията, а всеки знае, че местните са луди по плажния футбол. Паулиньо изигра до момента 14 двубоя в първенството, в които успя да реализира четири попадения. Не е изключено бразилецът да бъде продаден през зимата, като оферти към него не липсват. Сините вече направиха един изходящ трансфер, продавайки Станислав Иванов в Чикаго Файър. Близо до такъв е и Найджъл Роберта, към когото има интерес от клубове от Унгария и Турция, както и от Динамо Загреб

„Стандарт“: Коледна чистка в Левски

Коледата за някои от футболистите на "Левски" може да е последна с екипа на "сините". Мащабната чистка е заради слабите резултати през есента. Първи от клуба излита Орлин Старокин. Той се завърна при "сините" през лятото но не впечатли с играта си. Очакванията са с клуба да се разделят още вратарят Николай Михайлов и нападателят Валери Божинов. Пред продажба в чужбина е и Робърта. От него в клуба се надяват да влязат поне 500 000 евро. Новият треньор на тима Славиша Стоянович настоява спешно за футболисти на няколко позиции. В клуба че очаква да се завърне Габриел Обертан. 

"Мач Телеграф": Кахлина е далеч от Разград
Хърватският вратар Кристиян Кахлина е доста далеч от трансфер в Лудогорец и по-скоро тази сделка няма да се осъществи. Онзи ден в медиите в страната се появи информация, че „орлите“ искат 28-годишния страж, който ще се конкурира за място с Пламен Илиев и Владислав Стоянов, след като бразилецът Ренан дос Сантос се връща в родината си. „Лудогорец иска да привлече Кахлина, но в този момент сме много далеч от окончателното споразумение“, коментира спортният директор на ХНК Горица Миндаугас Николичиус. 28-годишният Кахлина е юноша на Динамо Загреб. Той е играл още за Виноградар, Лучко и Копер, като е бивш юношески национал на Хърватия.
Община Пазарджик отпуска пари за заплати на Хебър

Очаква се 105 хиляди лева да бъдат преведени на клуба

Стоичков: Оптимист съм за България

Камата смята, че скоро отборът ни ще се класира за голям футболен форум

Черно море се намира в добра серия срещу Ботев в Пловдив

В последните си девет мача, "канарчетата" имат само две победи

Гонзо избра кой да го наследи в БФС

Кирил Котев ще заеме поста технически директор

Локо Пловдив връща Медвед на Пирин

В момента той е под наем на "Лаута"

Трима национали вече тренират с Левски

Пламен Андреев, Марин Петков и Хосе Кордоба са на линия за Николай Костов

ЦСКА изгуби Де Нойер до края на сезона

Защитникът продължава да се възстановява от контузията в коляното

Интерес от чужбина към Пламен Андреев

Стражът на Левски може да потегли към Западна Европа след края на сезона

Лудогорец към Неделев: Не се предавай!

Вижте посланието към футболиста

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки