В ИТАЛИЯ: Парма следи защитник на Славия

„Белите“ започват подготовка на 8 януари, чакат двама нови

В ИТАЛИЯ: Парма следи защитник на Славия

Тим от Серия А следи защитник на Славия. Парма наблюдава изявите на централния бранител Андреа Христов, пише parmalive.com.

Сайтът припомня, че 21-годишният футболист е в плановете и на втородивизионния Фрозиноне, който гони промоция.

Христов има известен опит на Ботуша. През пролетта на 2019-а е част от Козенца в Серия Б. Но не успява да се наложи и се връща на "Овча купел".

Тази есен защитникът направи добри мачове за младежкия национален отбор, където си партнираше със своя брат Петко Христов, когото Славия трансферира във Фиорентина през 2018-а.

В Парма отчитат, че Андреа е израснал сериозно спрямо първото си излизане в Италия преди две години. Развитие около бъдещето на бранителя се очаква през тази зима. При дуковете са играли двама българи - Христо Стоичков и Валери Божинов.

В същото време стана ясно, че Славия ще започне подготовка за пролетния дял на 8 януари (петък). Първото занимание е насрочено за 15:00 часа на стадиона в "Овча купел". Час по-рано старши треньорът Александър Тарханов ще даде пресконференция.

Тогава се очаква да бъдат представени и две попълнение. Наскоро капитанът Янис Карабельов подписа с унгарския Кишварда, а клубът се раздели със защитниците Радослав Терзиев и Венелин Филипов.

Очаква се да бъде освободен и Христо Попадиин, Филип Кръстев пък ще се присъедини към новия си тим Ломел, който обаче се очаква да го преотстъпи на Троа.

През следващата седмица ще стане ясна програмата с контролите по време на зимната подготовка. В Славия все още имат надежда, че може да договорят лагер в Турция, въпреки сложната ситуация в Европа с коронавируса.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки