В БОСНА: Петев е като Фъргюсън за Барбарез

Българинът е един от фаворитите за национален селекционер

В БОСНА: Петев е като Фъргюсън за Барбарез

Българинът Ивайло Петев е един от фаворитите за национален селекционер на Босна и Херцеговина.

Очакваше се изборът да бъде направен на 22 декември, но бе отложен за 28-ми, тъй като в местната федерация се случват доста конфликти, които влияят върху избора на треньор. Босненското издание sportdc.net направи съпоставка между двамата основни фаворити за поста – Ивайло Петев и Сергей Барбарез.

Изданието набляга на факта, че Петев има зад гърба си сериозна треньорска кариера, докато бившият нападател, който натрупа опит като играч в Германия до момента не е бил треньор. За последно той работи в ръководството на Хамбургер.

Твърди се, че има сериозен разнобой между двамата директори на националния отбор – Звездан Мишимович и Емир Спахич. Бившият атакуващ полузащитник Мишимович, който натрупа сериозен опит в Бундеслигата, държи именно Петев да бъде национален селекционер на Босна. За сметка на това бившият централен бранител Спахич фаворитизира Барбарез.

„Трябва да бъдем честни и да кажем, че решението да се даде възможност на двамата бивши футболисти да номинират нов треньор е невероятно. Очакваше номинациите да дойдат от Изпълнителния комитет, но решението е друго“, се казва в статията.

Отбелязва се изчезването на Емир Спахич в края на миналата седмица, чието отсъствие от заседанието на Изпълнителния комитет не даде възможност за избор на нов треньор. Според коментарите на изданието фаворитът на Спахич Сергей Барбарез е щял да изгуби в „сблъсъка“ с Ивайло Петев и това е довело до решението му.

„Трябва да бъдем честни, че ако Петев и Барбарез са двамата единствени кандидати то тогава дилема няма – Петев за Барбарез е като Фъргюсън. Той има резултати, а Барбарез е доста далеч от терените години наред. Ако Босна и Херцеговина не получи своя треньор на 28 декември тогава това е срам за администрацията, защото тя ще се поддаде на натиска на журналистите, които държат селекционер да е Барбарез – той е легенда. Чудим се дали треньорската скамейка има нужда от експерт или легенда“, коментират колегите в Босна, цитирани от dsport.

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

Потвърдено: Рангник с оферта от Байерн

Вижте какво разкри спортният директор на Австрийската футболна федерация

Капитанът на Ливърпул отписа титлата

Вижте какво каза Върджил ван Дайк

Критиките са част от ежедневието в Манчестър Юнайтед

Думи на Бруно Фернандеш

Уникална психология! Анчелоти лъже играчите на Реал М

Вижте подборности

Клоп се извини на феновете

Вижте какво каза треньорът на Ливърпул

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки