Манчестър Юнайтед отмени коледната си традиция

Вместо това, на „Олд Трафорд“ подготвиха 7000 подаръка за деца в нужда

Манчестър Юнайтед отмени коледната си традиция

Манчестър Юнайтед отмени традиционния си коледен обяд за всички в клуба заради пандемията от коронавирус, съобщи "Сън".

Футболистите имат 90-минутна тренировка днес, после няколко часа в своите домове със семействата си, след което отпътуват за гостуването на Лестър утре от 14:30 часа наше време.

Играчите и ръководството на "червените дяволи" приготвиха цели 7000 подаръка за Коледа!

Капитанът на тима Хари Магуайър и част от футболистите лично се заеха с опаковане на изненадите, предназначени за малчугани от бедни семейства и такива, живеещи в риск.

Всеки един подарък съдържа малък компютър, книга, настолна игра, моливи и шапка.

От "Олд Трафорд" се надяват, че по този начин ще могат да повдигнат духа на най-малките за най-големия християнски празник.

„Подаръците ще летят до 13 държави. От Мексико до Зимбабве, от Австралия до Италия", пишат от Юнайтед и уточняват, че пакетите ще бъдат разпределени от фен клубовете на тима в различните страни.

"Децата също усещат икономическата и социалната криза, предизвикана от коронавируса. Особено в тези празнични дни, които трябва да бъдат изпълнени с щастие", обясни действията на тима Джон Шийлс, който отговаря за благотворителните кампании.

Футболистът Маркъс Рашфорд пък се превърна в един от символите на благотворителността по време на пандемията.

Той се бори за запазване на социалната услуга, която предоставя обяд на най-бедните семейства и успя да събере достатъчно средства, за да може тя да продължи в нетипичните условия.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки