Легенда на ЦСКА и Кирил Евтимов изненадаха приятно футболни таланти в Нигерия

Целта е да се подобри животът на подрастващото поколение африканци

Легенда на ЦСКА и Кирил Евтимов изненадаха приятно футболни таланти в Нигерия

Легендата на ЦСКА Анатоли Нанков и популярният футболен фен Кирил Евтимов участваха в празничен подкаст за професионалната футболна академия Turf Season, базирана в Нигерия.

Точно преди година от Turf Season се свързaха с Евтимов чрез "Инстаграм", впечатлени от богатата му колекция от срещи и снимки със световноизвестни футболни величия.

В началото на 2020 година бургазлията направи специални видео обръщения към африканската академия, в които участие взеха бронзовият медалист от САЩ `94 Емил Кременлиев и легендата на лондонския Арсенал Найджъл Уинтърбърн.

Сега дойде ред и на Толята Нанков, участвал с националния ни отбор на световното първенство във Франция през 1998 година, където България беше в една група именно с Нигерия.

Във видеото завладяно от коледния дух Нанков и Евтимов пожелават весели празници на академията Turf Season. Толята споделя, че любимият му нигерийски футболист е Джей Джей Окоча, който беше истински виртуоз с топка в крака. Накрая двамата поздравяват организацията, като й желаят да продължи да изпълнява целите си и занапред.

От Turf Season са изпратили специални благодарности към нашите хора и са разпространили видеото по всички възможни социални мрежи, радвайки се на сериозен интерес. Мисията на академията е да даде на талантливи млади футболисти (на възраст от 15 до 21 години) платформа, чрез която те да покажат уменията си и да им дадат възможности за футболна кариера - както на местно, така и на международно ниво.

Целта е да се подобри животът на подрастващото поколение африканци. Техният проект включва използване на силата на медиите и технологиите за идентифициране, разкриване и изграждане на скритите африкански таланти, чиято кариера умира рано, поради липса на експозиция, структура и възможности.

Широко известно е, че Нигерия има огромно находище на футболни таланти. Доказателство за това са петте спечелени световни титли във възрастова група до 17 г. Българският национален отбор също има неприятни спомени от "Суперорлите", като два пъти губим на световни първенства - 0:3 през 1994 година и 0:1 през 1998 година.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки