Бербатов: Лудогорец има визия за бъдещето и затова е 9-кратен шампион на България

"Този сезон те не се представиха добре в Европа, но правят доста промени в тима и са добър пример", каза бившият нападател

Бербатов: Лудогорец има визия за бъдещето и затова е 9-кратен шампион на България

 Бившият голмайстор на България и Манчестър Юнайтед Димитър Бербатов се изказа доста ласкаво за Лудогорец, като сподели, че разградчани имат сериозна визия за своето развитие в бъдеще и поради тази причина са 9-кратен шампион на страната. Нападателят говори в своята рубрика за една от водещите букмейкърски компании, като коментира представянето на тимовете от Източна Европа в турнирите на Стария континент.

 
"Бях впечатлен от факта, че Шахтьор Донецк победи два пъти Реал Мадрид. Едва ли са си мислели, че подобно нещо е възможно. След това пък се класираха за Лига Европа, което е постижение за клуба. Ференцварош също се представи добре с това, че се класира за групите на Шампионска лига. Лудогорец имаха лош сезон в евротурнирите, но у дома продължават да се представят силно. Клуж пък спечели три поредни титли на Румъния и трябва да се гордеят с това. Сигурен съм, че отново ще го направят и пак ще играят в Шампионска лига".
 
"За един отбор, който иска да се наложи в Европа, е важно да се фокусира върху бъдещето и развитието на школата. Преди всичко обаче трябва да е финансово стабилен - това е най-важното. За да се постигне това нещо трябва да има точен план за работа, правилно ръководство и визия за дългогодишно развитие. Проблемите на клубовете в Източна Европа са точно такива - липсва съгласие по различни теми в ръководството, както и финансова стабилност и план за бъдещето. Обикновено визията им стига за една-две години. Трябва да бъдеш търпелив, за да построиш нещо, а успехът се гради дълго. БАТЕ Борисов спечели 13 титли поред и всяка година са в Шампионска лига. Това е голямо постижение за клуб от Беларус".
 
"Мога да говоря за Лудогорец и тяхното представяне. Те са шампион на България 9 пъти поред. радвам се от факта, че те продължават да играят здраво. Отборът и ръководството имат добра визия още от времето, в което започнаха проекта. Затова и девет години по-късно за 9-кратен шампион. Този сезон те не се представиха добре в Европа, но правят доста промени в тима и са добър пример. Да се надяваме, че ще продължат по този път и няма да спрат да надграждат", каза Бербатов.
Днес е паметен ден за световния баскетбол

Майкъл Джордан спира със спорта на 16 април 2003 г.

Левски - Напук на всичко!

Пропадането на "сините" продължава, но всичко е точно

И школата на Левски е кръгла нула!

На „Герена“ не могат да се съвземат, след като бившия шеф Йончо Арсов отнесе ценната флашка

Бандата на невинните

На "Герена" няма нито един отговорен за резултатите и дълговете

Футболна еуфория завладява Добрич

Добруджа играе най-важния си мач от 21 години насам

Ще изхвърлят ли съдиите Черно море от тройката

Отношение по темата взеха треньорът Илиев и капитанът Димов

Непостоянството на Костов

Треньорът затвърди стара слабост

Всички червени картони на Роналдо през годините

Португалецът с грозна проява в Саудитска Арабия

Левски отново е тъжна картинка!

"Сините" вече не са опонент на Лудогорец и ЦСКА

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки