Солскяер: Виждам промяна в манталитета

Манчестър Юнайтед узна датата за отложения си мач с Бърнли, довечера излиза срещу Астън Вила

Солскяер: Виждам промяна в манталитета

Манчестър Юнайтед ще изиграе отложения си мач срещу Бърнли във вторник, 12 януари.

Срещата на "Търф Моор" по програма трябваше да е част от първия кръг на Висшата лига.

Тя бе отложена, тъй като отборите, участващи в евротурнирите в края на миналия сезон, получиха една седмица повече почивка, за да се подготвят за новата кампания.

От началото на сезона „червените дяволи“ не са имали период, в който да нямат мач през седмицата, а мениджърът им Оле Гунар Солскяер заяви, че вижда промяна в манталитета на своите възпитаници. Те излизат тази вечер от 22:00 часа срещу Астън Вила в първия си мач за новата 2021 година и понастоящем са втори в класирането, а норвежецът бе запитан дали вижда промяна в мисленето на играчите си.

"Да, със сигурност. От една страна те са две години по-възрастни от момента, в който пристигнах. От друга силните личности, които пристигнаха, имат много добро влияние върху останалите. Мисля, че имаме конкуренция за различните постове, което означава, че не можеш да седиш и да намериш място в състава, без да го заслужиш. Влизаш в отбора, когато допринасяш с нещо", посочи Солскяер.

"Мисля, че всички осъзнаха каква привилегия е да си част от Ман Юнайтед - такъв фантастичен клуб с фантастична история. Когато си тук, се наслаждаваш колкото е възможно. В отбора имаме победители като Хуан Мата и Неманя Матич, които не играят във всеки мач, но са толкова важни в подготовката за срещите и дори по време на мачовете, когато не играят. Имаме силен състав, който е способен да се справи с всичко, което се изправи на пътя му. Правихме доста рокади. Реално нямаме установена единайсеторка, което мисля, че този сезон ще ни помогне. Става дума за целия състав от 24, 25, 26 играчи. Няма друг начин. Ще има контузии и наказания", каза норвежецът и посочи, че планува в перспектива.

"Разбира се, планираш напред. Понякога чувстваш, че заслужаваш да играеш, но не си в отбора. Така е в Ман Юнайтед, имаме топ играчи на всички позиции. Играчите трябва да ми ядосани до момента, в който влязат на терена."

Почетино след разгрома от Арсенал: Предадохме се

Мениджърът на Челси беше крайно разочарован след 0:5 от градския съперник

Резервата Милик прати Юве на финал за Купата (ВИДЕО)

Лацио загуби драматично в Рим с 1:2 и отпадна

Белингам иска титли от Ла Лига, ШЛ и Евро 2024

Вижте какво заяви новата перла на Реал (Мадрид)

Мюлер: Целта на Германия е европейската титла

„Знам, че в крайна сметка резултатът винаги е важен“

Луис Енрике мечтае за квадрупъл с ПСЖ

Вижте какво заяви треньорът на парижани

Клоп поиска хладни глави и свежи крака срещу Евертън

Вижте какво заяви мениджърът на Ливърпул

Решиха кога ще е финалът за ФА Къп

Манчестърското дерби бе насрочено официално днес

Потвърдено: Състави от по 26 футболисти за Евро 2024

Вижте подробности

Диого Жота с нова травма

Клоп съобщи новината преди градското дерби с Евертън

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки