Лин Сван с втора победа за сезона в Световната купа

Шведката спечели спринта в първия етап от „Тур дьо ски“

Лин Сван с втора победа за сезона в Световната купа

Шведката Лин Сван спечели спринта в свободен стил, първи от осемте етапа в тазгодишното 15-о издание на традиционната верига по ски-бягане "Тур дьо ски", валидна за Световната купа.

21-годишната Сван беше най-бърза във финала на 1.4-километровото трасе в швейцарския зимен курорт Вал Мюстаир с време 3:32.01 минути.

Така тя записа втората си победа за сезона и общо пета в кариерата си в Световната купа.

Анамария Лампич (Словения) пресече втора финалната линия на 54 стотни от секундата, но в последствие беше дисквалифицирана и пратена на последното шесто място във финала, след като журито прецени, че е предизвикала падането на представителката на домакините Надине Фендрих.

Така втора се класира световната вицешампионка в дисциплината от Лахти 2017 Джесика Дигинс (САЩ) с изоставане от 3.41 секунди, а трета на 5.83 секунди остана Фрида Карлсон от Швеция.

Лидерката за Световната купа Роузи Бренън (САЩ) завърши четвърта на 8.00 секунди, а водачката в класирането за спринта през сезона Фендрих остана пета на повече от минута.

Бренън остана на върха в подреждането за големия Кристален глобус с 417 точки, следвана от рускините Татяна Сорина с 362 точки и Наталия Непряева с 325 точки.

В отсъствието на ски-бегачките от Норвегия, които спечелиха последните седем издание на веригата, но не участват от съображения за сигурност заради пандемията от коронавирус, тазгодишният "Тур дьо ски" се очертава да бъде доста оспорван.

Второто състезание от надпреварата е утре в масовия старт на 10 километра класически стил също във Вал Мюстаир.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки