Сензациите в пресата: Левски взима нов вратар от чужбина

Вижте всичко най-интересно от родния спортен печат днес

Сензациите в пресата: Левски взима нов вратар от чужбина

 Всичко най-интересно от родния спортен печат днес, 2-ри януари:

Тема Спорт: Левски взима нов вратар от чужбина

Левски ще привлече чуждестранен вратар по време на зимния трансферен период. За това настоява треньорът Славиша Стоянович пред собственика Наско Сираков. Той иска Николай Михайлов да има серозна конкуренция за мястото си. При осъществяването на трансфер, като нищо капитанът на "сините" дори ще започне да остава на пейката, ако не подобри значително физическото си състояние. В момента стражът има сериозни проблеми с наднормени килограми. 

Стоянович вече има вариант за вратар, който да се конкурира с Михайлов. Той е набелязал хърватски страж, пише kotasport. Именно в тази страна Левски ще проведе подготовката си. "Сините" се събират за първа тренировка на "Герена" на 6 януари, а в първите два дни ще имат медицински и функционални изследвания. От 8 януари започват същинските тренировки.Преди време Левски имаше хърватин под рамката - Горан Блажевич. Стражът с прякор Шильо изигра 24 мача във всички турнири за тима през сезон 2013/14.

През миналата кампания на "Герена" разчитаха на черногореца Милан Миятович, който бе избор №1 на вратата. Сред набелязаните вратари от Стоянович има и словенец.

Тема Спорт: Бейтар пожела една от звездите на Лудогорец

Израелски елитен клуб иска атакуващ халф на Лудогорец, пишат местните медии. Става въпрос за Бейтар (Йерусалим), който ще се опита да привлече Мавис Чибота. Интересното е, че конгоанецът дойде в Разград именно от Обетованата земя. Там той носеше екипа на Бней Йехуда. "Орлите" го спазариха през февруари 2019 година, но договорът влезе в сила през юни. 

Клубът от Йерусалим не се движи особено добре този сезон и е едва 12-и с 13 точки. Бейтар иска да засили атакуващата линия и затова се е насочил към Чибота, който има опит в шампионата на Израел, като там е играл още за Макаби (Тел Авив) и Апоел (Кфар Саба). Общо е бил в местни тимове цели 4 години.Привличането на Чибота обаче ще е сложна задача, защото в Бейтар са наясно, че Лудогорец продава скъпо и ще трябва да бъде извадена по-сериозна трансферна сума. Опция е и преотстъпване на играча. Очаква се в скоро време евреите да излязат с конкретна оферта.

През есента "орлите" вече дадоха двама свои футболисти в Израел. Плеймейкърът Дан Битон премина в Макаби (Тел Авив), а защитникът Талеб Тауата отиде в Макаби (Хайфа).

Тема Спорт: Вандерсон ще е готов за пролетния дял

Бразилското крило на Лудогорец Вандерсон се очаква да е готов за мачовете през пролетния дял. В началото на февруари родният национал трябва да започне пълноценна подготовка. Той се контузи тежко в края на юли, като се наложи операция. Възстановяването му отне 5-6 месеца. Играчът се чувства доста добре и към края на зимната подготовка трябва да се включи. Ще е готов за игра в края на февруари.

По-сложно е положението с нападателя Ихиньо Марин. Той счупи глезен при гостуването на Монтана в края на октомври. Испанецът се очаква да е готов в средата или края на март. Всички футболисти на Лудогорец са получили специално изготвени програми за подоготовка по време на почивните дни. За 13 януари е предвидено началото на лагер в Турция. Повее подробности около подготовката и контролите се очакват в понеделник. Всичко до голяма степен ще зависи както от ситуацията с коронавируса, така и от бъдещия нов треньор на "орлите".

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки