Фетел очаква много работа в Астън Мартин

Германецът премина в британския тим след шест сезона във Ферари

Фетел очаква много работа в Астън Мартин

 Четирикратният световен шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че опитът му може да му помогне, но не очаква постигането на моментални успехи с новия му отбор Астън Мартин.

Германецът спечели четири последователни световни титли с Ред Бул между 2010 и 2013 година, а след това прекара шест сезона във Ферари, които обаче не бяха особено успешни.

„Подхождам към новото предизвикателство с любопитство и радост от нещо ново. Целта сега обаче е съвсем различна, а именно да изведем отбора напред. Надявам се, че големият ми опит ще помогне не само на мен, но и на целия тим“, каза Фетел в интервю за „Спортбъзър“.

„Кариерата ми сега е на съвсем различен етап от тази в предишните ми отбори. Мисля обаче, че той е по-добър. По-опитен съм и имам по-ясна визия за нещата“, допълни 33-годишният германец.

„Не очаквам да започнем да постигаме успехи веднага, но очаквам всички в тима да работят упорито. Трябва да използваме оптимизма, който имаме, за да започнем да вървим по пътя на успеха“, добави Фетел.

Партньор на Фетел през новия сезон в екипа на Астън Мартин ще бъде канадският пилот Ланс Строл, чийто баща Лорънс Строл е собственик на отбора. Фетел коментира и актуалната тема за това кой е най-великият пилот във Формула 1, след като британецът Люис Хамилтън спечели седма световна титла и се изравни на върха във вечната класация с Михаел Шумахер.

„Хамилтън отново е фаворит за световната титла и той ще продължи да чупи рекордите на Шумахер. Но Михаел, с неговото червено Ферари, можеше да кара по-бързо от който и да е пилот на пистата. Той се представяше на максимум във всяко едно състезание. Много съм щастлив, че от тази година и неговият син Мик ще кара с нас. Ще се опитам да му помогна по начина, по който Михаел помогна на самия мен, когато бях млад пилот“, каза още Фетел.

 

 
Ейдриън Нюи си тръгва от Ред Бул след края на сезона

Един от основните двигатели на успеха на "биковете" напуска клуба след 18 години

Формула 1 умува за промяна в точкуването

Вижте подробности

Историческо: Ферари сменя червения цвят на болидите си

Скудерията ще носи синьо за Гран при на Маями

Обсъждат се революционни промени във Формула 1

Вижте какви са те

Трима пилоти във Формула 1 пред сериозни наказания

Сарджънт, Строл и Серхио Перес може да натрупат 12 наказателни точки

Глобиха Алпин за инцидента с механик в бокса

Стюардите в Китай наказаха френския тим с 10 000 евро

Луда надпревара: Верстапен над всички и в Шанхай (ВИДЕО)

Макс с 4 от 5 при завръщането на ГП на Китай

Верстапен не остави шанс на никого и в квалификацията в Китай

Ред Бул окупира първите две позиции за старта

Макс Верстапен спечели първия спринт за сезона (ВИДЕО)

Нидерландецът отвя конкуренцията в Шанхай

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки