Шведка взе втора поредна победа в "Тур дьо ски"

Лин Сван увеличи аванса си на върха в класирането

Шведка взе втора поредна победа в "Тур дьо ски"

 Шведката Лин Сван спечели масовия старт на 10 километра класически стил при жените във Вал Мюстаир, Швейцария. Това бе второ състезание от веригата "Тур дьо ски", част от Световната купа по ски бягане. След като в петък триумфира в спринта, днес Сван взе и победата в общия старт. Тя пресече финалната линия с време от 30:09.09 минути. Втора завърши рускинята Юлия Ступак на 0.7 секунди, а трета на 0.8 секунди остана американката Джесика Дигинс.

 
Шведката Фрида Карлсон, германката Катарина Хениг и американката Роузи Бренан също намериха място в топ 6 с минимално изоставане от челната тройка.
 
С втората си поредна победа Сван увеличи аванса си на върха в класирането на "Тур дьо ски". След първите два старта шведката има общо време от 32:42 минути. Тя води с 13 секунди пред Дигинс, с 18 секунди пред Карлсон с 20 секунди пред Бренан, с 40 секунди пред словенката Анамария Лампич и с 43 пред швейцарката Надине Фендрих.
 
В генералното класиране за Световната купа води Роузи Бренан с 451 точки. Втора с 388 точки е рускинята Татяна Сорина, а трета е нейната сънародничка Наталия Непряева с 340 точки. Победителката от днешния старт Лин Сван е девета с 266 точки.
 
Джесика Дигинс е начело и в класирането за Малката световна купа в дистанционните стартове 207 точки, следвана от Юлия Ступак със 145 и Татяна Сорина със 138.
 
Веригата "Тур дьо ски" се провежда в отсъствието на карантинираните състезатели от Норвегия. В неделя е третото състезание, което е преследване на 10 километра свободен стил.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки