ОФИЦИАЛНО: Маурисио Почетино е новият треньор на ПСЖ

Той замени на поста уволнения Томас Тухел

ОФИЦИАЛНО: Маурисио Почетино е новият треньор на ПСЖ
Маурисио Почетино официално е новият треньор на ПСЖ. Малко по-рано днес той пристигна на базата на отбора „Camp des Loges“ край Париж. Негови снимки бяха разпространени в социалните мрежи, а впоследствие от клуба обявиха назначението му начело на френския гранд.
 
48-годишният специалист се завръща на "Парк де Пренс", където игра в периода 2001-2003 гоина. След това той подписа и с друг френски тим - Бордо.
 
Договорът на Почетино е до 30 юни 2022 година с опция за допълнителни 12 месеца.
 
ПСЖ разпространи кратък клип с моменти от досегашната кариера на специалиста.
 
Преди няколко дни ПСЖ изненадващо уволни Томас Тухел и веднага стана ясно, че бившият наставник на Тотнъм - Маурисио Почетино, е основен фаворит за негов наследник.
 
"Чувствам се истински щастлив и привилегирован от това, че съм новият треньор на ПСЖ. Бих искал да благодаря на клубното ръководство за доверието. Както знаете, този клуб винаги е имал специално място в сърцето ми. Имаха чудесни спомени, които са свързани с уникалната атмосфера на "Парк де Пренс". Днес се завръщам с голяма амбиция и смирение. Нетърпелив съм да започна да работя с някои от най-талантливите играчи в света. Отборът притежава фантастичен потенциал и аз и моят щаб ще направим всичко възможно да постигнем най-доброто за ПСЖ във всички турнири", заяви Почетино, който още утре ще изведе отбора за първа тренировка. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки