ОБЗОР: Айнтрахт спря Леверкузен за първото място в Германия (РЕПОРТАЖИ)

Унион Берлин нахлу в Топ 4 след успех срещу Вердер като гост, вижте резултатите от днешните мачове

ОБЗОР: Айнтрахт спря Леверкузен за първото място в Германия (РЕПОРТАЖИ)

Айнтрахт победи с 2:1 Байер Леверкузен у дома в мач от 14-ия кръг на Бундеслигата и попречи на съперника си да поведе в класирането. "Аспирините" са втори, на две точки зад лидера Байерн, който е с мач по-малко. Утре баварците приемат Майнц. Айнтрахт е на осма позиция с 20 т.

 
Надием Амири откри за гостите в 10-ата минута, но Амин Юнес изравни в 22-ата. Автогол на Едмонд Тапсоба в 54-ата минута донесе трите точки за Айнтрахт. 
 
 
В следващия кръг Айнтрахт гостува на Майнц, докато "аспирините" приемат Вердер. 
 
Унион Берлин излезе четвърти, след като победи Вердер с 2:0 като гост. Успехът е втори пореден за столичани и те вече са само на 4 точки от Леверкузен.
 
За пореден път ключовата фигура за гостите спревърна Тайуо Ауоний. Преотстъпеният от Ливърпул нигериец се отчете с гол и асистенция и вече има пет попадения и две голови подавания в последните седем на тима в елита.
 
В 12-ата Ауоний подаде към Шералдо Бекер, който беше точен с 1:0. В 28-ата африканецът се възползва от грешка в защитата на Вердер  и удвои технично край вратаря.
 
Българският халф Илия Груев, който в дните преди Коледа дебютира за първия тим на Вердер, този път не попадна в групата на домакините.
 
Аугсбург спечели с 1:0 при визитата си на Кьолн. Яго отбеляза единствения гол в 77-ата минута, а „козлите“ могат да съжаляват за пропуските на Мариус Волф.
 
 
РЕЗУЛТАТИ
 
Вердер - Унион Берлин 0:2
 
Айнтрахт - Байер Л 2:1
 
Арминия - Борусия М 0:1
 
Кьолн - Аугсбург 0:1
 
Хофенхайм - Фрайбург 1:3
 
 

РЕПОРТАЖИ ОТ МАЧОВЕТЕ МОЖЕ ДА ГЛЕДАТЕ ТУК

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки