Лайпциг поведе в Бундеслигата след минимален успех над Щутгарт

"Биковете" спечелиха с 1:0 като гости

Лайпциг поведе в Бундеслигата след минимален успех над Щутгарт

РБ Лайпциг поведе в класирането на Първа Бундеслига след минимална победа с 1:0, която постигна при гостуването на Щутгарт. Така Лайпциг събра 31 точки с една повече от Байерн. Баварците обаче имат мач по-малко и отново могат да си върнат лидерската позиция. Щутгарт пък все още нямат победа у дома от началото на сезона. Отборът заема 11 място, има 4 победи, но всички те далеч от своя стадион.

В 21-ата минута Щенцел направи нарушение в наказателното поле и реферът Кристиан Дингерт отсъди дузпа за Лайпциг, която обаче Емил Форсберг пропусна. Ударът му бе в центъра на вратата и Кобел спаси. Малко по-късно гостите имаха нов шанс, но отново Форсберг пропусна възможността да отбележи гол.

Нападателят на Лайпциг се прояви и в началото на второто полувреме. Той стреля опасно, но Кобел отново бе на мястото си. Малко преди това Амаду Айдара също пропусна добра възможност.

Логичното се случи в 67-ата минута. Дани Олмо бе на точната позиция и с удар от движение отбеляза единственото попадение в срещата. Минута по-късно Анхелино можеше да удвои, но шутът му бе блокиран. В 80-ата минута Амаду Айдара също имаше възможност да вкара втори гол, но и той не сполучи.

Най-чистото положение за Щутгарт дойде в 86-ата минута, когато Валдерам Антон нанесе опасен удар, но Гулачи внимаваше и спаси.
 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки