В АРЖЕНТИНА: Драма, 4 гола и 2 червени картона в дербито (ВИДЕО)

Суперкласико №253 се превърна в зрелище, но Бока и Ривър не се победиха

В АРЖЕНТИНА: Драма, 4 гола и 2 червени картона в дербито (ВИДЕО)

400 дни по-късно вечните съперници "Бока Хуниорс" и "Ривър Плейт" отново се срещнаха!

Дербито между двата гранда на аржентинския футбол от груповата фаза на турнира за Купата на страната, носещ името на починалата легенда Диего Армандо Марадона, завърши с драматично равенство 2:2.

Предишната им среща бе на 23 октомври 2019 г. в полуфинал-реванш за Копа Либертадорес. Тогава "Бока" се наложи с 1:0 вкъщи, но не продължи напред заради загубата с 0:2 в първия двубой.

Днешното Суперкласико №253 очаквано се превърна в зрелище и предложи на феновете по малко от всичко - голове, греда, два червени картона, куп остри сблъсъци и разправии.

Пред празните трибуни на своя ст. "Бомбонера" "Бока" поведе още в 10-ата минута, когато точен бе Рамон Абила. 6 минути по-късно Хорхе Караскал удари греда за гостите.

"Синьо-жълтите" останаха с човек по-малко в 58-ата минута, след като Хорман Кампусано бе изгонен, а "Ривър" се възползва и стигна до обрат в рамките само на 3 минути. Влезлият като резерва Федерико Джироти изравни в 74-ата минута. 180 секунди по-късно Рафаел Боре отбеляза за 2:1 в полза на "милионерите".

Малко след това Енцо Перес от "Ривър" също получи втори жълт, респективно червен картон, и численото равенство бе възстановено. Това помогна на "Бока" да измъкне точката 4 минути преди изтичането на редовното време с попадение на Себастиян Вия, за което асистира появилият се като смяна ветеран Карлос Тевес.

Така, кръг преди края на основната фаза в турнира, "Бока" и "Ривър" водят в шампионската група с по 8 точки от 4 мача, но "генуезците" заемат първата позиция заради един допуснат гол по-малко. Трети и четвърти са "Архентинос Хуниорс" и "Индепендиенте" със съответно 4 и 3 пункта и мач по-малко. Само спечелилият групата се класира за финала. В другата лидер е "Банфийлд".

В последния кръг - на 9 януари (събота) "Ривър" приема "Индепендиенте", докато "Бока" гостува на "Архентинос". Преди това и на двата тима предстоят полуфинали за Копа Либертадорес срещу бразилски грандове. "Синьо-жълтите" приемат "Сантос", а "милионерите" - "Палмейрас". Именно заради тези мачове, в днешното дерби двамата треньори дадоха почивка на част от титулярите си.

В Иран: Връщат забраната за жени на стадионите

Вижте подробности

Карлос Тевес приет по спешност в болница

Треньорът на Индепендиенте рязко се е почувствал зле

Суперкласико: Бока обърна Ривър до 3:2 (ВИДЕО)

Лудо дерби, VAR и пълен стадион в четвъртфинал за Купата

В САЩ: Меси с 2 гола и асистенция, Интер бие с 3:1 (ВИДЕО)

Лео вече има 9 попадения и 5 финални паса в 9 мача

Меси вкара два и подаде за трети при пробеда на Интер Маями

Аржентинецът отново блести

Решено: ФИФА създава десетки нови комисии

Планът е те да станат 35, в момента са 7

Ясни са всички участници на Световното клубно първенство

РБ Залцбург изненадващо влезе в отбрания лист

Ал Хилал най-накрая загуби след 34 поредни победи (ВИДЕО)

Те загубиха с 2:4 от Ал Аинв първия полуфинален мач в азиатската Шампионска лига

На 58 години: Ромарио се върна във футбола

За да играе със сина си в клуба, чийто президент е

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки