БИТКАТА В СЕРИЯ А: Интер вкара 6 на Кротоне и се качи на върха за ЧНГ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Градският съперник Милан може да се върне начело довечера

БИТКАТА В СЕРИЯ А: Интер вкара 6 на Кротоне и се качи на върха за ЧНГ (ВИДЕО+СНИМКИ)

Един от фаворитите за титлата в Серия А този сезон Интер разби с категоричното 6:2 Кротоне в първия мач в Серия А за 2021 година. "Нерадзурите" започнаха не толкова убедително срещата и си направиха задачата трудна през първата част, но след почивката имаше само един отбор на терена. 

Срещата в Милано започна отлично за гостите, които откриха още в 12-та минута. Николо Занелато засече центриране в малкото наказателно поле и не остави шанс на Ханданович за 0:1. 

В 20-та минута обаче Интер изравни. Лаутаро Мартинез получи пас от Лукаку, аржентинецът проби в наказателното поле и стреля отлично в близкия ъгъл. 

След точно половин час игра "нерадзурите" стигнаха до пълен обрат. Барела пусна остър пас, който изглеждаше, че Мароне ще изчисти, но вместо това той я прати в собствената си врата. 

В 36-та минута обаче Кротоне стигна до нов гол от дузпа. Аурелиано трябваше да се консултира с ВАР, но посочи бялата точка, от която Владимир Големич беше безпогрешен. 

След почивката Интер се развихри с пълна сила. Още в 57-та минута домакините отново излязоха напред след като Брозович намери по отличен начин Лаутаро Мартинез и нападателят на Интер заби топката в мрежата. 

След час игра и Лукаку се нареди сред голмайсторите. Белгиецът получи дълъг пас от Бастони, успя да овладее и с мощната си физика се освободи сам срещу стража на гостите и не сбърка за 4:2. 

Петият гол падна в 78-та минута. Тогава Перишич се освободи в наказателното и стреля, Кордаз изби, но право към Мартинез, който с глава оформи своя хеттрик. 

В самия край пък прострелно центриране по земя на Дармиан намери нахлуващия отдясно Хакими и той с перфектен шут в обратния ъгъл оформи крайното 6:2. 

Така Интер събра 36 точки на върха в Серия А, а градският съперник Милан е с две точки по-малко, но ще изиграе своя мач от кръга по-късно днес, когато излиза срещу друг аутсайдер Беневенто. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки