ГОЛЯМА ДРАМА: Гол в 90-ата минута качи Атлетико М отново на върха в Испания (ВИДЕО)

Луис Суарес се превърна в герой за "дюшекчийте" срещу 10 от Алавес

ГОЛЯМА ДРАМА: Гол в 90-ата минута качи Атлетико М отново на върха в Испания (ВИДЕО)

Атлетико (Мадрид) се завърна на върха в класирането, след като спечели с 2:1 срещу Алавес в драматичен мач от 17-ия кръг на Ла Лига. Гостите играха близо половин час с човек повече, но стигнаха до успеха едва в 90-ата минута, когато се разписа обичайният заподозрян Луис Суарес. Победата е четвърта поред за "дюшекчийте", който имат две точки аванс пред втория Реал (Мадрид) и два мача по-малко от съгражданите си. Алавес на 13-а позиция с 18 т.

 
Суарес пък вече има 9 попадения в Ла Лига, с което задмина доскорошния си съотборник в Барселона Лионел Меси. Уругваецът беше точен за крайното 1:0 и срещу Хетафе на 30 декември, а преди три кръга заби два гола и на Елче за триумфа с 3:1.
 
В шестата минута Караско получи на левия фланг от Суарес и стреля по диагонала, но Пачеко улови. Всичко първеше по план за гостите и те поведоха в края на първата част. Маркос Йоренте даде аванс на „дюшекчиите“ в 41-ата минута с изстрел в долния десен ъгъл за 1:0.
 
В 51-ата минута шут на Анхел Кореа бе блокиран от защитник на Алавес. В 61-ата Виктор Лагуардия извърши нарушение, за което бе официално предупреден с жълт картон. Минута по-късно реферът Мартинес Мунуера получи сигнал, че трябва да преразгледа ситуацията. След намесата на ВАР Лагуардия бе изгонен от игра.
 
В 70-ата минута Луис Суарес получи страхотен пас от Яник-Ферейра Караско, но прати топката встрани от вратата.
 
Шест преди края късметът се усмихна на Алавес, след като Фелипе си вкара автогол. В последната минута на редовното време обаче Луис Суарес все пак осигури трите точки на мадридчани.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки