БФС поздрави Росен Кирилов по случай 48-ия му рожден ден

Бившият национал е роден през 1973 година във Видин

БФС поздрави Росен Кирилов по случай 48-ия му рожден ден

Днес 48-ия си рожден ден празнува бившият български национал Росен Кирилов.

Защитникът е роден на 4 януари 1973 г. във Видин, а футболната си кариера стартира в школата на местния Бдин. На 18-годишна възраст е привлечен в ЦСКА, където в продължение на пет сезона записва 84 мача и 2 гола във всички турнири.

През 1996-а е отдаден под наем на Литекс, след което подписва постоянен договор с клуба и се превръща в негов основен лидер. За "оранжевите" се състезава в два периода, с общо над 200 мача и 13 гола на сметката си. Между 1999-а и 2001-ва е футболист на турския Аданаспор (66 двубоя), а в края на кариерата си за кратко носи екипите на кипърския АПОП и румънския Васлуй. Шампион на България с ЦСКА и Литекс, носител на Купата на България с двата клуба.

За националния отбор Кирилов дебютира през 1998-а и изиграва общо 51 двубоя, в това число - на финалите на световното първенство във Франция и европейския шампионат в Португалия.

След края на състезателната си кариера работи като треньор - първоначално като асистент в ЦСКА, Славия и Витоша (Бистрица), а впоследствие и като старши треньор на Витоша и Етър.

Българският футболен съюз честити празника на Росен Кирилов и му желае здраве и бъдещи успехи! 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки