ОФИЦИАЛНО: Етър представи защитник

30-годишният футболист подписа днес договор с “виолетовите”

ОФИЦИАЛНО: Етър представи защитник

 Защитникът Венелин Филипов е първото попълнение на Етър за пролетния полусезон. 30-годишният футболист подписа днес договор с “виолетовите”.

 
Филипов е роден на 20 август 1990 г. в Бургас, юноша на Нафтекс. Висок е 177 см и играе като десен и ляв бек. Професионалната му кариера започва в Черноморец (Поморие), а после три сезона е в Черноморец (Бургас). Следващия сезон е титуляр в Локомотив (Пловдив), през 2015 г. е част от Берое, а от 2016 г. продължи кариерата си във Волунтари (Румъния), където спечели Купата и Суперкупата на страната.
 
Венелин Филипов вече има един престой в Етър. Той бе привлечен на 28 февруари 2018 г. от Красимир Балъков и игра в няколко мача, но в края на май двете страни се разделиха. После премина в Жалгирис (Литва), където стана вицешампион и носител на Купата, а през 2020 г. бе в Славия, но през декември разтрогна договора си по взаимно съгласие.
 
“Избрах Етър най-вече заради треньора Александър Томаш – един от много добрите специалисти в България. Изключително съм щастлив, че ще мога да работя с него. Бях в Етър и през пролетта на 2018 г., тогава пък ме доведе легенда като Красимир Балъков, останах с много добри впечатления от отбора, от клуба, от града и феновете. Велико Търново е едно добро място за футбол.
 
Надявам се да покажа добра форма, да помогна с опита си Етър да играе добър футбол, както го показа в последните мачове, и най-важното – да се спаси от изпадане. Силно се надявам да оправдая доверието на Александър Томаш и да изпълним целта, която стои пред нас!”, заяви след подписването на договора си Венелин Филипов.
 
Футболистите на Етър днес се събраха на стадион “Ивайло” за начало на подготовката, като преминаха задължителните тестове за коронавирус. Във вторник им предстоят прегледи и медицински тестове, а първата тренировка е насрочена за сряда, 6 януари.
Нова дата в Етър за вековния юбилей

Ще има мач на звездите

Хебър показа истинското си лице и смачка Етър в Пазарджик, Папазов блесна с два гола (ВИДЕО)

Отборът на Любо Пенев показа изключително качество в мача

Етър без Шано за мача срещу Пирин

Французинът не е на разположение на треньорския щаб

Литекс не се даде на Етър

Нов дебютира за "болярите"

Светльо Петров: Нужна ни е концентрация срещу Левски

Горка Ларучеа аут за срещата със "сините"

Етър надделя над Янтра на градския стадион в Несебър

Димитров и Есало бяха точни за успеха на "болярите"

Етър привлече халф със сериозна визитка

Йоаким Карсела е поредният нов в състава на търновци

Светльо Петров след инфарктната загуба: Футболът ни наказа

Треньорът на Етър бе крайно разочарован след загубата срещу Черно море

ИНФАРКТНО: Черно море удари Етър в 98-та минута (ВИДЕО)

"Моряците" на върха в Efbet лига, Илиан Илиев изгонен

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки