БОМБАТА Е ФАКТ: Храбър Саутхямптън повали Ливърпул (ВИДЕО+СНИМКИ)

Дани Инс наказа шампионите още във втората минута

БОМБАТА Е ФАКТ: Храбър Саутхямптън повали Ливърпул (ВИДЕО+СНИМКИ)
Ливърпул продължава с издънките. Тимът на Юрген Клоп загуби с 0:1 гостуването си на Саутхемпемптън от 17-ия кръг на Висшата лига. Това е трети пореден мач, в който шампионите не успяват да стигнат до трите точки. За момента те остават начело, тъй като имат по-добра голова разлика от втория Манчестър Юнайтед, който обаче е с мач по-малко. Така съвсем скоро "червените" могат да паднат от върха. Храбрият тим на Саутхемптън е на шеста позиция с 29 точки, колкото има и четвъртия Тотнъм.
 
Домакините нанесоха своя удар още във втората минута. Джеймс Уорд-Праус центрира от фаул в наказателното поле на Ливърпул. Александър-Арнолд се размина с топката и тя се озова в Дани Ингс, който прехвърли Алисон за 1:0.
 
 
Ливърпул беше близо до изравнително попадение в 13-ата минута, но домакините се справиха с опасността, дошла след подаване на Александър-Арнолд към Садио Мане. Пет по-късно вратарят на домакините Форстър отрази удар на Мохамед Салах, но дори и да имаше гол, той щеше да бъде отменен, тъй като египтянинът беше в засада. 
 
След близо половин час игра Дженепо беше принуден да напусне заради контузия, а мястото му в състава на "светците" зае Нейтън Тела. В 33-ата минута Садио Мане отправи удар от границата на наказателното поле, но топката премина над вратата. В 40-ата минута Саутхамптън организира добра атака, която беше завършена с удар на Нейтън Тела от границата на наказателното поле, но топката премина встрани от вратата. В добавеното време удар на Мохамед Салах с глава след центриране на Садио Мане едва не доведе до изравнително попадение. 
 
 
Ливърпул започна вихрено втората част и притисна сериозно съперника си. В 50-ата минута удар на Вайналдум беше спрян с ръка от Стивънс в наказателното поле на домакините. Реферът обаче не отсъди дузпа.
 
Пет по-късно Тио Уолкът отправи първия удар за Саутхемптън през второто полувреме, топката обаче мина над напречната греда. В 58-ата минута Джак Стивънс блокира опит на Мане да промуши топката във вратата.
 
 
Първият точен удар за Ливърпул в мача дойде в 75-ата минута, когато Садио Мане стреля в обсега на Форстър. В 84-ата пък "светците" можеха да затворят срещата, но удар на Ян Валери на празна врата се оказа твърде слаб и бе блокиран.
 
Шампионите не се отказаха да търсят изравняването до края, но без успех.
 
 
 
САУТХЕМПТЪН - ЛИВЪРПУЛ 1:0
1:0 Дани Ингс (2)
 
 
СТАРТОВИ СЪСТАВИ
 
САУТХЕМПТЪН: Форстър, Уокър-Питърс, Стивън, Беднарек, Бертранд, Диало, Уорд-Праус, Армстронг, Дженеро, Ингс, Уолкот
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Александър-Арнолд, Хендерсън, Фабиньо, Робъртсън, Тиаго Алканатара, Вайналдум, Окслейд-Чембърлейн, Мане, Салах, Фирмино
Алваро Мората отново се връща в Ювентус?

Испанецът може да бъде напусне Атлетико Мадрид през лятото

Голов рекорд във Висшата лига беше счупен

Доскорошното върхово постижение беше 1084 гола

Барса още се чуди за Серхи Роберто

Вижте подробности

Анчелоти приветства решението на Шави

„Струва ми се правилно, той върши добра работа и познава добре Барселона“

Карагър съветва Ливърпул да помисли за Нунес

Вижте подробности

Рио Фърдинанд каза от какво зависи бъдещето на Тен Хаг

Вижте какво заяви легендата на Манчестър Юнайтед

Президентът на ПСЖ отново скочи срещу Суперлигата

"Попитах президента на Барселона кога ще се откажат от тази глупава идея"

Шави: За 3 минути се разбрахме да остана

Вижте какво заяви треньорът на Барселона

Пеп: Де Дзерби върши изключителна работа в Брайтън

"Те имаха доста проблеми и важни футболисти бяха продадени"

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки