Сензациите в пресата: Левски пред подпис с втори генерален спонсор

Етър чака национал на Панама, Арда се прицели в Даниел Младенов, Тервел ще се бие в Африка и още…

Сензациите в пресата: Левски пред подпис с втори генерален спонсор

Сензациите в пресата днес, вторник, 05 януари 2021 година:

"Тема спорт": Bwin става спонсор на Левски

Левски е много близо до това да се сдобие с втори генерален спонсор. "Сините" са много близо до договор с букмейкърската компания bwin. По-скоро обаче става дума за компанията "Betway", която се очаква съвсем скоро да влезе на българския пазар. Бившият мажоритарен собственик на Левски Спас Русев е съдействал за комуникацията и детайлите по привличането на рекламодателя. Логото на компанията ще стои под номерата на екипите. Това ще бъде вторият по сила спонсор на "Герена" и ще дава солидна сума за финансирането на "сините". На "Герена" очакват сделката съвсем скоро да стане факт, като тогава ще я обявят публично. Припомняме, че в края на миналата година Левски официално обяви, че новият генерален спонсор на клуба ще бъде строителната фирма Strabag. Австрийската компания се очаква да налее 6 милиона лева в следващите 2 години. В началото на сезона "сините" започнаха без спонсор на екипите си, но в последния двубоя за 2020 година с ЦСКА-София отборът излезе с логото на австрийската фирма на гърдите си. По този начин на "Герена" се надяват да се справят с тежката финансова криза в клуба. Преди това Спас Русев опрости 3 милиона лева. В пълна сила тече и кампанията "Аз съм Левски", към която има сериозен интерес от феновете. Именно привържениците имаха основна заслуга за постъпленията в касата на "сините", след като бройката на вече закупените карти надхвърли 17 хил. Финансови постъпления имаше и от продажбата на Станислав Иванов в Чикаго Файър. "Сините" очакват да има развитие и по сделките за Паулиньо и Найджъл Робърта.

„Мач Телеграф“: Тервел ще се бие в Африка 
Европейският шампион за професионалисти и носител на Интернационалната титла на WBA в полутежка категория Тервел Пулев почти сигурно ще проведе следващия си боксов мач в Африка. Това заяви самият той в ефира bTV. Последният му мач беше срещу Дешон Уебстър на 14 декември 2019 г. Българинът е непобеден след 15 срещи при професионалистите.

„Тема спорт“: Етър чака национал на Панама

Спортно-техническото ръководство на Етър начело с Александър Томаш е на път да осъществи сериозен трансферен удар, който да помогне на тима в борбата за оцеляването. В следващите дни във Велико Търново трябва да пристигне флангови футболист, който има мачове за националния отбор на Панама. На този етап от старопрестолния град пазят в тайна името на играча, като за него се знае единствено, че досега е играл в отбори от Колумбия и в американската МЛС. Томаш и асистентът му Константин Мирчев са останали впечатлени от качествата на състезателя, който може да играе и по двата фланга на атаката. Любопитното е, че те са успели да убедят мениджърската агенция, която представлява правата му, да склони панамеца да подпише при минимални финансови условия. Идеята на агентите е да се възползват от умението на треньорския щаб на "Болярите" да извлича максимума от футболистите, което ще помогне на клиента му да разкрие пълния си потенциал и да си осигури трансфер в по-сериозен отбор. Междувременно вчера Етър подписа със защитника Венелин Филипов. Търновци чакат и решението на БФС за халфа Симеон Мечев, който се присъедини към тима на Александър Томаш, но има проблем с картотеката му, тъй като преди настоящия сезон е имал договорни отношения с други два клуба - Царско село и Септември (София). "Болярите" се надяват да успеят да го уредят, тъй като според новите правила на ФИФА по време на коронакризата, това правило бе променено и вече един футболист може да играе за три различни отбора в рамките на един сезон. Очаква се официално потвърждение от родната централа.

„Тема спорт“: И Арда се прицели в Даниел Младенов
Арда се превърна в поредния отбор, който се интересува от привличането на Даниел Младенов. Както е известно, фланговият футболист наскоро разтрогна договора си с ФК ЦСКА 1948 Сф, след като повече не попадаше в плановете на мениджъра Красимир Балъков, а и през есента по-често бе резерва. Раздялата го направи апетитна хапка и той попадна в полезрението на Етър, като виолетовите дори осъществиха контакт с него. Името му се завъртя и за Левски, но той самият заяви, че трудно ще премине на "Герена". "Тема Спорт" научи, че Младенов е набелязан и от наставника на тима от Кърджали Николай Киров. Белия търси спешно играч, който може да атакува по крилата, тъй като е много малко вероятно Светослав Ковачев, който е собственост на Лудогорец, да продължи да носи екипа на Арда. На този пост в южния град се подвизава и Михаил Александров, но той явно не попада в неговите планове, след като през есента записа твърде малко минути. Вчера Арда започна подготовка за пролетния дял. Наставникът Николай Киров изведе футболистите на "Арена Арда", където те наблегнаха на физически упражнения. Днес играчите ще преминат задължителните фитнес тестове. Първият етап на подготовката ще бъде в Кърджали и Момчилград. Реди се лагер в Турция след 15 януари.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки