В ЛОНДОН: Шампионът Арсенал продължи за ФА Къп след луда драма (ВИДЕО)

„Топчиите“ отстраниха с мъка Нюкасъл след два гола във второто продължение

В ЛОНДОН: Шампионът Арсенал продължи за ФА Къп след луда драма (ВИДЕО)

Арсенал постигна изключително трудна победа с 2:0 след продължения над Нюкасъл и ще защитава трофея си от ФА Къп в четвъртия кръг на турнира. 

Носителите на отличието стартираха тазгодишното издание на надпреварата по възможно най-драматичния начин и се наложиха с попадения след повече от 100 минути игра на „Емирейтс“.

В герой за тима се превърна резервата Емил Смит Роу, който се появи от пейката и получи директен червен картон в края на редовното време, но след намеса на ВАР арбитърът промени решението си.

Така младокът остана на терена, за да открие резултата в 109-ата минута, а в 117-ата капитанът Пиер-Емерик Обамеянг сложи точка на спора и прати Арсенал на 1/16-финал.

"Топчиите" започнаха уверено срещата след серията си от три победи и имаха добри възможности да поведат още в началото. 

Вратарят Мартин Дубравка обаче спаси с лекота удар на Рийс Нелсън, който трябваше да е резерва, но попадна сред титулярите заради травма на Габриел Мартинели при загрявката. 

Впоследствие словашкия страж на „свраките“ се намеси и след изстрел на Никола Пепе, а в 26-ата минута блесна със страхотна намеса.

Тогава Пиер-Емерик Обамеянг бе изведен сам срещу него от Давид Луис и имаше цялото време на света, за да реши какво да стори. Той обаче избра да заложи на силата, което се оказа грешка, тъй като Дубравка бе на своя пост, за да запази нулевото реми, а при добавката Вилиан стреля над целта.

До почивката Арсенал продължи да има игрови превес, но не успя да го оползотвори и почивката дойде при 0:0.

Този резултат се запази и до края на редовното време, макар че след паузата всеки от двата отбора имаше страхотни възможности да го промени.

Фрапантен пропуск направи нападателят на гостите Анди Каръл, който в 56-ата минута трябваше да се разпише отблизо, ала стреля на сантиметри от гредата.

Арсенал отговори също със сериозен пропуск, дело на Уилок, който в 64-ата минута бе намерен непокрит пред вратарското поле, ала не нанесе добър удар с глава и Дубравка спаси. 

В края на редовното време неговият колега Бернд Лено също показа класа, намесвайки се по феноменален начин след опасен удар на Керъл, а малко по-късно Емил Смит Роу получи директен червен картон.

След разглеждане на ситуацията с ВАР обаче арбитърът промени решението си и младокът остана на терена, за да се превърне в герой за своите в продълженията.

Във второто от тях 20-годишният талант отбеляза скъпоценното попадение, разписвайки се в 109-ата минута с изстрел по диагонала.

В 117-ата пък Обамеянг сложи окончателно точка на спора с гол на празна врата след асистенция на Киърън Тиърни.

Така Арсенал продължава напред за ФА Къп, докато Нюкасъл отпадна от надпреварата. 

Арсенал - Нюкасъл 2:0
1:0 Емил Смит Роу (109)
2:0 Обамеянг (117)

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРСЕНАЛ: Лено, Седрик, Давид Луис, Мари, Тиърни, Елнени, Уилок, Пепе, Уилиан, Нелсън, Обамеянг;

НЮКАСЪЛ: Дубравка, Крафт, Ласел, Кларк, Дъмет, Хейдън, Шон Лонгастаф, Хенрик, Алмирон, Керъл, Жоелинтон;

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки