Левски Лукойл показа най-доброто от себе си и прегази Берое

Момчетата на Тити Папазов смачкаха противника със 100:66

Левски Лукойл показа най-доброто от себе си и прегази Берое

Отборът на Левски Лукойл показа най-доброто, на което е способен в днешното си представление в зала "Универсиада". Баскетболистите на старши треньора Константин Папазов прегазиха Берое (Стара Загора) със 100:66 (26:26, 22:14, 27:17, 25:9) в дербито на 11-ия кръг на Националната Баскетболна Лига, което обаче не предложи никаква интрига заради фамозната игра на домакините.

Така Левски Лукойл си връща втората позиция в класирането на родния ни шампионат. Столичани са с баланс от 8 победи и 2 загуби и отстъпват единствено на лидера Рилски спортист, който е с 9-1. Берое пък допусна най-тежката си загуба през настоящия сезон, която е пета за отбора на Любо Минчев. Старозагорци са четвърти в подреждането с баланс от 5 успеха и 5 загуби.

ПЪРВА ЧЕТВЪРТ:

Домакините изпитваха трудности в играта си в офанзивен план в първите пет минути от мача, чрез което Берое излезе напред в резултата със 7:12. Дерик Джийн и Николай Стоянов комбинираха за 10 от първите 12 точки на старозагорци. Тайрън Бразелтън и Райън Райт върнаха Левски Лукойл на две точки от своя съперник, но след това Джими Гавин уби скоростта на "сините" с кош и фаул за 12:17.

Отборът на Тити Папазов все пак си спечели водачеството в резултата след чудесно включване на Венцислав Петков от пейката, като двамата с Райт записаха серия от 7:0 в полза на домакините - 19:17. Двата отбора продължиха да си разменят преднината до края на частта, но все пак периодът приключи при закономерно равенство - 26:26.

ВТОРА ЧЕТВЪРТ:

Втората четвърт започна с канонада от далечно разстояние. Първо Симеон Илиев отбеляза тройка за Берое, а след това Николай Михайлов, Венци Петков и Бразелтън нанизаха три поредни далечни стрелби за домакините - 35:31. Левски Лукойл вкара четвъртата си тройка в частта, като отново неин автор бе Петков, който със своите 14 точки позволи на тима си да излезе напред със седем точки - 38:31.

След три минути без вкаран кош, Джими Гавин най-сетне прекъсна сушата в отбора на Берое, който не намираше лесния път към мрежичката на Левски Лукойл до този момент в частта - 39:33. Берое се доближи на 4 точки от съперника си, но Левски Лукойл отговори с със 7 поредни пункта, за да си извоюва първата двуцифрена разлика в мача - 48:37. Дерик Джийн и Павел Маринов върнаха три точки за старозагорци и така резултатът на полувремето стана 48:40.

ТРЕТА ЧЕТВЪРТ:

Левски Лукойл пак се оказа водач с повече от 10 точки в началото на третата четвърт, след като Тасич наниза първите два коша за "сините" от началото на частта - 53:42. Павел Маринов вкара първата си стрелба в мача за 55:49, но след това грешките в редиците на Берое се трупаха с всяка минута. "Сините" подходиха много агресивно в двете фази и след две тройки на Христо Захариев домакините изковаха аванс от 14 точки - 63:49.

Ново чудесно включване на Венци Петков и пет бързи точки от негова страна вдигнаха разликата до 16 точки при 70:54. Активът на Левски Лукойл методично се увеличаваше с течение на времето, а краят на частта дойде при цели 18 точки в полза на домакините - 75:57.

ПОСЛЕДНА ЧЕТВЪРТ:

Играчите на Левски Лукойл въобще не си помислиха да намаляват темпото в началото на последната четвърт и допълнително нараниха самочувствието на гостите. "Сините" стартираха със серия от 8:2 и вече можеха да се радват на 24 точки преднина - 83:59. До края на мача разликата в резултата единствено се увеличаваше, а финалната сирена прозвуча при 100:66.

ТИТУЛЯРНИ ПЕТИЦИ:

ЛЕВСКИ ЛУКОЙЛ: Тайрън Бразелтън - Чавдар Костов - Христо Захариев - Райън Райт - Данило Тасич

БЕРОЕ
: Джеймс Гавин - Николай Стоянов - Павел Маринов - Дерик Джийн - Станислав Ваклинов 

ОБЗОР: Денвър обрърна ЛА Лейкърс в плейофите на НБА

Вижте подробности

Везенков: Беше странен сезон

Вижте какво каза българинът в НБА

Сибиу и Павлин Иванов отпаднаха от баскетболното първенство на Румъния

Вижте подробности

ЦСКА надви Черно море с невероятен спектакъл с 204 точки (ВИДЕО)

Двата отбора играха за честта си и направиха страхотно шоу за феновете

Шумен лиши Ямбол от плейофите, Левски взе квотата

Шуменци записаха четвърти пореден успех след 84:71 в мача от 32-ия кръг

Дончич, Гилджъс-Александър и Йокич са номинирани за MVP на редовния сезон

Вижте всички номинации в НБА

ОБЗОР: Бостън, ЛА Клипърс, Милуоки и Оклахома стартираха с победи в плейофите (ВИДЕО)

Вижте всички резултати от първия кръг в НБА

Емил Стоилов с 6 точки при загуба на Менорка

Вижте подробности

Четири домакински победи за старта на плейофите в НБА (РЕЗУЛТАТИ)

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки