Конте след равния с Рома: Не искам нови, ще работя с наличното!

Треньорът е бил информиран през лятото, че отборът не може да купува много футболисти

Конте след равния с Рома: Не искам нови, ще работя с наличното!

 Треньорът на Интер Антонио Конте заяви, че се е получил добър мач при равенството с Рома 2:2 на "Олимпико". Италианският специалист говори и за възможността "нерадзурите" да привлекат нови попълнения през януари.

"Мисля, че това беше добър мач, дори през първото полувреме. Нека не забравяме, че Рома имат същите цели като нас. Те са само на три точки зад нас и са трети в класирането. Не беше лесно да изиграем такъв тип мач. Смените? Артуро Видал се контузи и Роберто Галярдини го замени. Лаутаро Мартинес даде толкова много за 75 минути. Исках от него да помага в защита. Ашраф Хакими бягаше толкова много, а и губеше прекалено често топката. Изиграхме три мача за една седмица. Тези футболисти играха във всички тях, а имахме смени за използване. Видал изигра много добър мач. Стартът му беше бавен, но с напредването на мача той увеличи интензитета. Разполагаме със силен състав, който може да се цели в нещо важно. Не виждам защо да не използвам и другите играчи", заяви Конте.

"Мисля, че имаше леко притеснение в нас заради желанието ни да постигнем важен резултат. В последните минути казахме на играчите да продължат да пресират, защото не е добре само да се браним. Рома нямаха какво да губят и се опитаха да атакуват, нормално е. Имаме наша собствена идентичност и винаги го доказваме. Пауло Фонсека вчера го каза - ние сме труден за спиране отбор. Често допускаме голове, защото пресираме твърде високо и оставяме твърде много пространства зад нас. Позволихме да ни вкарат толкова много голове след контраатаки през този сезон. От една страна, така можеш да вкараш, но от друга, така можеш да станеш уязвим, ако допускаш грешки. Не забравяйте, че трябва да имаме силата и енергията, за да правим определени неща. В последните няколко мача използвах едни и същи стартови 11, нормално е да губим енергия в поседните минути", добави още той.

"Нови попълнения? Глаголът "искам" не съществува за мен този сезон. През август бях информиран за стратегията на клуба. Подписахме с Хакими през април и след това не дойде никой друг. Стратегията е ясна. Не искам никого, работя с тези играчи. Имаме силни и слаби страни, но такива сме си ние. Забрави за Интер от миналия трансферен прозорец, това ми казаха", каза италианецът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки